آموزش گوگل سرچ کنسول: کامل و رایگان از ورود و ثبت سایت تا انتها آموزش سئو
علاوه بر این، از آنجایی که اثربخشی بازاریابی محتوایی تا حدود زیادی به فعالیتهای سئویی شما گره خورده است، میتوان گفت سرچ کنسول بهترین ابزار برای ارزیابی محتواهای موجود سایت بهمنظور رسیدن به اهداف بازاریابی محتوایی است. نه فقط کارشناسهای سئو، بلکه هرکسی که وبسایت دارد، باید بتواند با رصد اطلاعات دقیقی از وضعیت و کارایی وبسایت، خطاها و موانعی که بر سر راه بهینهسازی سایت برای موتورهای جستجو و حضور در صفحهٔ اول گوگل وجود دارد، برطرف کند. برای همین هم ابزار رایگان سرچ کنسول را ساخته تا هم خودش سرویس بهتری به مردم ارائه کند و هم به وبسایتها کمک کند در چارچوب الگتوریمهایی که دارد، رتبهٔ بهتری کسب کنند. نکته مهم درباره گزارش عملکرد این است که این گزارش، نقطه شروعی برای درک سریع عملکرد وبسایت در نتایج جستجو است.
حالا که یاد گرفتید چگونه از گوگل سرچ کنسول استفاده کنید، منتظر نمانید! هر لحظه که صبر کنید، ممکن است بازدیدها و فرصتهای بیشتری را از دست بدهید. اگر استفاده از گوگل سرچ کنسول برایتان پیچیده است یا قصد بهینهسازی عملکرد سایتتان را دارید، نگران نباشید! تیم حرفهای پرشین بست با سالها تجربه در زمینه طراحی سایت و بهینهسازی برای موتورهای جستجو (SEO) آماده است تا به شما در بهبود عملکرد و رتبه سایت کمک کند. همان طور که میدانید لینکهای داخلی از صفحه داخلی به صفحه داخلی دیگر ایجاد شدهاند اما لینکهای خارجی به مقصد وب سایت دیگری ایجاد شدهاند.
همانطور که میدانیم، گوگل معتقد است که سایتها باید در کمتر از دو ثانیه لود شوند تا بتوانند امتیاز مناسبی از این موتور جستجو دریافت کنند. به همین منظور، ابزار گوگل سرچ کنسول به کاربران این امکان را میدهد که بتوانند سرعت لود صفحات سایت خود را بررسی و برای بهبود آن اقدام کنند. ابزار سرچ کنسول گوگل به عنوان یک ابزار قدرتمند، این امکان را به ما میدهد که به راحتی از وجود خطاهای کرال در وبسایت خود مطلع شویم و آنها را رفع کنیم. اگر در وبسایت شما خطاهایی وجود داشته باشد، این موضوع نشاندهندهی آن است که کاربران و بازدیدکنندگان به صفحاتی از سایت هدایت میشوند که در آنها محتوایی وجود ندارد. این مسئله میتواند تجربهی کاربری را با چالش مواجه کرده و منجر به کاهش میزان بازدید و مشارکت کاربران شود. Google Search Console (که قبلاً به نام Google Webmaster Tools شناخته میشد) یک پلتفرم رایگان است که به هر کسی که وبسایت دارد این امکان را میدهد تا مشاهده کند گوگل چگونه سایت آن را بررسی میکند و حضور ارگانیک آن را بهینهسازی کند.
گوگل سرچ کنسول یک ابزار قدرتمند برای مدیران سایتها، سئوکاران و برنامه نویسان است. این ابزار کمک میکند بتوانید سایت خود را از جنبههای مختلف در گوگل سنجیده و ارزیابی کنید.آموزش گوگل سرچ کنسول برای سئو کاران یکی از واجبات می باشد پس حتما برای یادگیری سرچ کنسول اقدام نمایید. این ابزار دارای بخشهای مختلفی است که با کمک آن میتوانید نقاط قوت و ضعف سایت خود را شناسایی کرده و آن را ارتقا دهید.
در واقع ابزار گوگل سرچ کنسول مانند یک آینه است که نشان میدهد که وبسایت شما چه وضعیتی دارد. گوگل سرچ کنسول یا Google Search Console یکی از ابزارهای کاربردی و رایگان گوگل است که در صفحه آموزش سئو به صورت خلاصه توضیحاتی در مورد آن داده بودم. هر فایل XML sitemap مانند نقشه راهی برای صفحات مهم و پستهای روی وبسایت شما است.
نه سفالگر بدون گِل میتواند چیزی بسازد، نه کارشناس سئو بدون استفاده از سرچ کنسول برای بررسی و تحلیل سایت، میتواند قدم از قدم بردارد. مانند لینکهای داخلی، بردکرامبها به کاربران کمک میکنند در وبسایت بمانند و بهراحتی دنبال اطلاعات موردنیاز خود بگردند. بردکرامب به کاربران کمک میکند بدانند در کجای وبسایتاند و برای جابهجایی در آن به مشکل نخوردند؛ یعنی مسیر را مشخص میکند. بعد از عملیات کشف و انکشاف، خزندهها در بین صفحات سایت شما میچرخند تا سر از کار شما در بیاورند! در این مرحله، اطلاعات صفحه، تحلیل و بررسی و اگر مشکلی در کار نباشد، ثبت (ایندکسشدن) میشود.
ابزاری که گزارشهایی ارائه میدهد و با تجزیه و تحلیل آن، میتوانید نتیجهای مناسب از سئو و بازاریابی محتوای خود دریافت کنید. در این مطلب به شما خواهیم گفت که سرچ کنسول چیست، چه کاربردهایی دارد و به چه نحو میتوان از آن استفاده کرد. آموزش و استفاده از گوگل سرچ کنسول یکی از مهم ترین اقدامات برای بهبود عملکرد سایت است. این شرکت با ارائه راهکارهای اختصاصی و استفاده از ابزارهای قدرتمند مانند سرچ کنسول، شما را در مسیر رشد و موفقیت آنلاین همراهی خواهد کرد. همانطور که گفتیم سرچ کنسول دست راست متخصص سئو است و با استفاده از آن میتواند تحلیل دقیقتری در مورد وضعیت سایت و سئو آن داشته باشد. بنابراین اولین گروه از افرادی که به این ابزار نیاز دارند و استفاده از آن را باید در دستور کار خود قرار دهند، متخصصان سئو هستند.بااینحال، حتی افراد مبتدی هم میتوانند از سرچ کنسول استفاده کرده و از مزایای آن بهرهمند شوند.
برای بسیاری از سایت ها، Googlebot بسیار کارآمد است و صفحات جدید را به سرعت کشف می کند. با این حال، اگر صفحه اولویتی دارید که باید سریعاً ایندکس شود، می توانید از ابزار URL Inspection برای آزمایش URL زنده استفاده کنید و سپس درخواست نمایه سازی کنید. اگر صفحات شما ایندکس نشده باشند، نمی توانند برای مهمترین عبارات شما رتبه بندی کنند.
یا ممکن است وبسایت با تعداد زیادی کلمه کلیدی رتبه پایینی کسب کرده ولی با چند عبارت کلیدی بسیار خوب هم رتبه بسیار مناسبی کسب کرده باشد. سرچ کنسول همیشه به طور پیشفرض نوع جستجوی وب در ۳ ماهه گذشته را نشان میدهد. در کنار تمام این اطلاعات، در صورت بروز هرگونه خطایی در وبسایتتان بلافاصله متوجه آن خواهید شد.
منظور از صفحه آدرس صفحه نهایی است که کاربر بعد از کلیک در صفحه جست و جو وارد آن میشود. با کلیک کردن بر روی این قسمت، گزارش به جای کوئری براساس صفحه نمایش داده میشود. در این روش در مرحله اول گزینه سمت راست را انتخاب کرده و در قسمت نشان داده شده در شکل زیر، آدرس سایت خود را به طور کامل وارد کنید. برای اطمینان از ورود صحیح آدرس میتوانید به نوار آدرس مرورگر سایت خود رفته و آدرس آن را به طور کامل کپی کنید. بخش بعدی مطلب را به بررسی دقیق هریک از مراحل راهاندازی سرچ کنسول گوگل اختصاص دادهایم. با بررسی این گزارش، میتوانید لینکهای شکسته را شناسایی و اصلاح کنید.
گوگل سرچ کنسول یا Google Search Console ابزاری قدرتمند برای بررسی وضعیت عملکرد سایت محسوب میشود. به کمک این ابزار میتوان دادههای مفیدی از وبسایت به دست آورد و با رفع خطاهای احتمالی و بهینهسازی و بهروزرسانی محتواهای آن به بررسی ترافیک سایت و افزایش آن پرداخت. در نهایت، با استفاده از ابزار گوگل سرچ کنسول و اجرای راهکارهای پیشنهادی آن، میتوان سرعت لود سایت را افزایش داد و در نتیجه، رتبه و امتیاز آن را در موتور جستجوی گوگل ارتقا بخشید. این امر میتواند به افزایش ترافیک و بازدید از سایت منجر شود و در نهایت به موفقیت کسبوکار کمک شایانی کند. با استفاده از هوش مصنوعی در تحلیل دادههای سرچ کنسول، میتوان مشکلات سئو را سریعتر شناسایی کرد و بهینهسازیهای مؤثرتری انجام داد. ابزارهایی مانند ChatGPT و Google Gemini AI به تحلیل دادهها، ارائه پیشنهادهای هوشمند و افزایش عملکرد سایت کمک میکنند.
اگر نیاز به توضیح تصویری یا قدمبهقدم این بخشهای جدید داشتی، خوشحال میشم کمکت کنم یا آموزش اختصاصی برات بسازم. ما در طول ۱۹ سال فعالیت در حوزه برندسازی، افتخارِ طراحی ۵۱۷ وبسایت تخصصی را برای کسبوکارهای مختلف داشتهایم. ما بر این باوریم که وبسایت صرفاً یک نرمافزار نیست، بلکه یک دفتر کار مجازی است که میباید هویت و احساس کسبوکار را به مخاطبان خود معرفی و منتقل کند. اگر در صفحه محصول از اسکیمای Product استفاده می کنید، فقط داده هایی را درج کنید که برای آن مقدار واقعی وجود دارد.
مقایسه ابزار Google Search Console با سایت جت سئو
فهرست مطالب
برای دسترسی به این قابلیت، بر روی لینک موجود در منوی سمت چپ کلیک کنید. به طور پیشفرض، معیارها بر اساس کل کلیکها (Total Clicks) و کل نمایشها (Total Impressions) انتخاب شدهاند. یکی از کارهای مهمی که برای بهبود بودجه خزش باید انجام شود؛ برطرف کردن همین اشکالات است. همانطور که در تصویر زیر میبینید از ۲ طریق میتوانید به این بخش دسترسی داشته باشید. با دیجیتال برندینگ کسب و کار خود را متحول کنید، همین امروز شروع کنید … تیم “میم” تلاش می کند که با بهره گیری از فضای دیجیتال در کسب و کار شما رشد چشمگیری ایجاد کند. تحلیل بازدیدکنندگان از کشورهای مختلف و شناسایی کشورهایی که بیشترین بازدید را دارند.
بخش گزارش Security & Manual actions
به شما کمک میکند فایل robots.txt را ارزیابی و تجزیهوتحلیل کنید تا مطمئن شوید مانعی بر سر راه ایندکسشدن یا نشدن صفحههای سایت وجود ندارد. کاربران برای دسترسی سریعتر به صفحات موردنظرشان در سایت شما، میتوانند عبارت موردنظرشان را در این باکس جستوجو و تمام نتایج مرتبط با آن را فقط از سایت شما دریافت کنند. اگر محتوا یا صفحهای را ریدایرکت کردید، برخی محصولاتتان را دیگر در سایت عرضه نمیکنید یا به هر دلیل دیگری میخواهید صفحهای را از گوگل پاک کنید، باید به این بخش از سرچ کنسول مراجعه و صفحه را بهطور موقت یا همیشگی حذف کنید.
ادغام سرچ کنسول در این ابزارها به شما دید واضح تری از عملکرد و پتانسیل سایت شما می دهد. بر روی Performance در ستون سمت چپ سرچ کنسول کلیک کنید.روی کلیک، ایمپرشن، ctr و average position کلیک کنید تا برای شما روشن شوند و بتوانید اطلاعات بیشتری بدست آورید. سرچ کنسول چندین راه مختلف برای مشاهده و تجزیه داده های شما ارائه می دهد. این فیلترها فوق العاده مفید هستند، اما زمانی که با این ابزار آشنا می شوید می توانند گیج کننده باشند.
شما با کلیک بر روی ردیف قرار گرفته در پایین نمودار ها می توانید از جزئیات دقیق تر و بیشتری بهره مند گردید. فایل را بدون هیچ تغییری، در بخش دایرکتوری یا همان پوشه اصلی آپلود کنید. برای این کار به بخش مدیریت فایل یا file manager رفته و از آن جا در مسیر public_html فایل دانلودی را آپلود کنید. «درآمد خوبی از فروش در کانال روبیکا به دست میآورم» یا «با تولید محتوا و تبلیغ در کانالم در روبیکا،…
پس از ورود به سرچ کنسول، لازم است وب سایت خود را به این ابزار معرفی کنید. این کار مگ سئو به گوگل کمک می کند تا اطلاعات و داده های مربوط به عملکرد سایت شما را جمع آوری کند. گوگل برای اطمینان از اینکه شما صاحب واقعی سایت هستید، نیاز به تأیید هویت دارد.
هر صفحه را ممکن است گوگل خود کشف کرده و یا کاربر وجود صفحه را به گوگل اعلام کند. اعلام صفحه به گوگل توسط کاربر با ثبت نقشه سایت در سرچ کنسول و یا اعلام تک آدرس در قسمت نوار بالای URL سرچ کنسول که در بالا معرفی شد، انجام میشود. با استفاده از این ابزار میتوانید متوجه این موضوع شوید که گوگل سایت شما را چگونه میبیند، در نتیجه نقاط ضعف و قدرت سایت خود را تشخیص داده و اقدامات لازم را انجام دهید.
اگر صفحه چندین بار جابجا شود یا دفعات زیادی برگشت بخورد، خطای redirect error رخ میدهد. اگر وبسایتتان وردپرسی است کافیست فایل HTML مشخص شده را دانلود کنید و مطابق تصویر زیر در بخش Webmaster tools در پلاگین SEO Yoast کپی کنید. علاوه بر این، همه ما زمان محدودی داریم، بنابراین این گزینه ها می توانند حجم کار شما را تا حد زیادی ساده کنند. بهتر است در تب های گفته شده ارور نداشته باشید و در صورتی که مشکلی را مشاهده کردید سعی کنید تا آن را رفع نمایید. تمام faq هایی که در صفحات مقالات یا برگه های سایت خود درج کردید در این بخش قابل مشاهده هستند.
مشاهده نحوهای که گوگل یک URL را مشاهده میکند
نمایش عملکرد سایت بر اساس کلمات کلیدی که کاربران در گوگل جستجو کردهاند. بخش Links یکی از مهمترین ابزارهای سرچ کنسول برای بررسی لینکهای داخلی و خارجی سایت است. این بخش به شما نشان میدهد که چه سایتهایی به شما لینک دادهاند و کدام صفحات بیشترین بکلینک را دارند. اگر سایت به تازگی راه اندازی شده است، به کارگیری این پلتفرم قادر است به دیده شدن سریعتر سایت توسط گوگل کمک کند. این امکان نیز وجود دارد که شاید سرعت مشاهده شدن وب سایت در مقایسه با سایتهای پربازدید کمتر باشد، اما چنان چه وب سایت خود را به search console معرفی نکنید، این زمان بسیار طولانیتر خواهد بود. باید بگوییم که هر دوی این ابزارها اطلاعاتی ارزشمند و مهم را درباره وب سایت شما در اختیارتان قرار میدهند.
بنابراین مشاهده دادهها در کنار یکدیگر به شما تصویر کاملتری از عملکرد سایت میدهد. میتوانید مقایسه کنید که کاربران از چه کلماتی وارد سایت شدهاند و بعد از ورود چه رفتاری داشتهاند.میتوانید دادههای سئو و بازاریابی را بهصورت ترکیبی مشاهده کنید. اگر سایت شما شامل ویدیو است، این بخش نشان میدهد که آیا ویدیوها در نتایج گوگل ایندکس شدهاند یا نه.در صورت وجود مشکل، میتوانید فرمت ویدیوها و دادههای ساختاریافته (Schema Markup) مخصوص ویدیوها را بررسی کنید.
گوگل برای بررسی تجربهٔ کاربران در یک سایت، مجموعهای از معیارها مثل سرعت لودشدن محتوای اصلی یک صفحه (LCP)، پایداری صفحه (CLS) و سرعت تعامل با صفحه (FID) را در نظر میگیرد که به مجموعهٔ آنها Core Web Vitals میگویند. با بررسی گزارشهای سرچ کنسول متوجه میشوید محتوای شما ایمپرشن بالایی دارد؛ ولی کاربران زیادی روی آن کلیک نمیکنند. اینجاست که احتمالاً با خودتان میگویید متا دیسکریپشن یا عنوان صفحه ترغیبکننده نیست. میانگین موقعیت در دهههای بیست (۲۰ تا ۲۹) به این معناست که وبسایت در صفحه دوم یا سوم نتایج جستجو ظاهر میشود. که این خیلی هم بد نیست و به این معناست که وبسایت نیاز به انجام یک سری کارهای اضافی دارد تا رتبه بهتری کسب کرده و وارد دسته بالای ۱۰ بشود.
ابزار Removals
تب Removals تقریبا بخشی کم استفاده می باشد کاربرد این تب برای پاک کردن و یا حذف صفحات خوانده شده شما در سرچ گوگل است. بخش Indexed گزارش شامل صفحاتی است که ممکن است عمداً ایندکس نشده باشید، مانند صفحات برچسب در وبلاگ خود یا صفحاتی که می خواهید برای کاربرانی که وارد سیستم شده اند رزرو کنید. این بازنگری ها اکثراً مربوط به تلاش برای ایندکس شدن صفحات وب سایت ها در مرورگرها میشوند. در این بخش در می یابیم که چه صفحاتی در گوگل ایندکس شده اند، یا اینکه گوگل آن ها را ایندکس نکرده است. همچنین می توانیم در این بخش در یابیم که گوگل چگونه وب سایت ما را ایندکس می کند و یا دلایل ایندکس کردن صفحات وب سایت چیست و همچنین در این بخش با خطاهای احتمالی در این زمینه روبرو خواهیم شد.
اینکه کاربر روی سایت شما کلیک کند یا حتماً آن را در بین نتایج ببیند، تأثیر و اهمیتی در تعداد ایمپرشن ندارد. این ۵ گزارش خودشان به بخشهای جزئیتری تقسیم میشوند که با کلیککردن روی هر کدام ، گوگل اطلاعات ریزتر آن بخش را تقدیمتان میکند. آن وقت میتوانید با اصلاح این مشکلات، ورودی ارگانیک خود را افزایش دهید. این اطلاعات یک شروع خوب برای دریافت اطلاعات از عملکرد کلی سرعت سایت است. توجه داشته باشید وجود نقشه سایت تاثیر مستقیمی افزایش یا کاهش رتبه ندارد.
این کلیک میتواند شامل موارد مختلف عکس، فیلم، محتوای متنی و غیره باشد. عملکرد هر سایت در گوگل سرچ کنسول به طور کلی در ۴ فاکتور زیر مورد ارزیابی قرار میگیرد. اگر آدرس ایمیل و پسورد وارد شده صحیح باشد، بعد از طی کردن مراحل قبل وارد صفحه اصلی سرچ کنسول گوگل خود خواهید شد. در کنسول جدید گوگل که به تازگی توسط این شرکت معرفی شده است، ویژگی ها و ابزارهای جدید دیگری نیز معرفی شده اند که به کمک آنها می توانید عملکرد وب سایت خود را ارتقاء و بهبود دهید. اگر مشکل امنیتی خاصی مثل هکشدن، سایت یا کاربران شما را تهدید کند، سرچ کنسول در بخش Security issues آن را اعلام میکند و حتی ممکن است قبل از ورود کاربران به سایت، هشدار عدمورود به آنها بدهد.
چرا بخش Search Type مهم است؟
در صورتیکه بخش امنیتی و جریمه کنسول جستجو مشکلی نداشته باشد پیام No issues detected نمایش داده می شود. گوگل به کمک ابزار Page Experience با بررسی آنچه که کاربران شما در صفحات سایت تجربه می کنند، سیگنال های رتبه بندی صفحات را استخراج و در پنل های مجزا در اختیار شما قرار می دهد. به کمک این قسمت میتوانید با بررسی آیتم هایی که در اختیارتان قرار گرفته است، به بهبود کارایی و عملکرد وب سایت خود بپردازید.
ابزار video pages شامل دو بخش بصورت نمودار و جدول اطلاعات است که خطاهای مربوط به ایندکس شدن یا نشدن ویدئوها را در اختیار قرار می دهد. هشدارهای not Indexed میتوانند بخاطر یکسری مشکلات خاصی گزارش شده باشند اما این احتمال هم هست بعضی صفحات اصلا نیاز به ایندکس شدن ندارند، مانند صفحا کاربر و لاگین و سبد خرید. به کمک گزارش Pages هر عاملی که مانع ایندکس صفحات وبسایت شده با منابع و نوع آنها مشخص شده است. گزارش Pages یکی از ابزارهای سرچ کنسول است که به بررسی وضعیت خزش و ایندکس تمام صفحات سایت می پردازد. گزارش Pages سابقا با عنوان Coverage شناخته می شد که بعدها با هدف ساده سازی و یکپارچه شدن هشدارها و خطاها نام آن تغییر کرد. برای ثبت کد باید از قسمت تنظیمات، به بخش گوگل وبمستر تولز رفته و تگ html را وارد کنید.
خبرنامه سئو سفینه
یک ابزار ساده برای اینکه به گوگل دربارهٔ دادههای ساختاریافته اطلاع دهید. مثلاً اگر صفحهٔ شما دربارهٔ برگزاری یک رویداد است، میتوانید اطلاعاتی از جمله محل و ساعت برگزاری را بهعنوان ریچ اسنیپت در صفحهٔ نتایج جستوجو نمایش دهید. یعنی هر بار که یک کاربر با جستوجوی یک عبارت ، از بین نتایج (چه عکس باشد چه ویدئو یا لینکی به یک صفحه) روی سایت شما کلیک کند، آمار آن در سرچ کنسول ثبت میشود. به زبان سادهتر، این ابزار تحلیلی به شما کمک میکند عملکرد وبسایت را از نگاه گوگل ارزیابی کنید تا هرجایی که به تغییر، بهبود یا حذف موردی نیاز بود، اقدام کنید. سرچ کنسول ابزاری مفید برای نظارت و پیداکردن عیبوایراد وبسایتها بهمنظور کسب رتبهٔ بهتر در بین نتایج جستوجو است. اگر به دنبال یادگیری حرفهای سئو هستید میتوانید دوره آموزش سئو آکادمی سفینه را تهیه کنید که در آن آموزش گوگل سرچ کنسول را بسیار کاملتر خواهید دید.
در این بخش میتوانید گزارشی از لینکهای شناسایی شده توسط گوگل را ببینید. ورژن جدید سرچ کنسول گوگل تفاوتهای عمدهای با ورژن قدیم آن که گوگل وبمستر تولز نامیده میشد، پیدا کرده است و از نظر کاربرد و عملکرد پیشرفتهای زیادی کرده است به حدیکه تبدیل به یکی از ابزارهای اصلی سئو برای وب مسترها شده است. در قسمت بعدی تفاوتهای عمده سرچ کنسول جدید گوگل را با سرچ کنسول قدیمی بیان میکنیم. ابزارهای مختلفی برای بهبود حضور آنلاین و افزایش بازدید وبسایتها در دسترس قرار دارند. یکی از این ابزارها، گوگل سرچ کنسول است که مزایا و وظایف مهمی را ارائه میدهد.
- به کمک این ابزار میتوان دادههای مفیدی از وبسایت به دست آورد و با رفع خطاهای احتمالی و بهینهسازی و بهروزرسانی محتواهای آن به بررسی ترافیک سایت و افزایش آن پرداخت.
- تجربه کاربری تاثیر مهمی در سئو سایت دارد و در صورتی که به درستی از آن استفاده شود، به راحتی میتوانید سایت خود را مطابق با نیازهای کاربر و البته الگوریتمهای گوگل ارتقا دهید.
- این ابزار در صورت مشاهده هر نوع مشکل به ایمیلی که در آن ثبت کردهاید، پیام میدهد تا مشکل به وجود آمده را در اسرع وقت حل کنید.
- اگر بخواهیم کاربرد این ابزار محبوب و کاربردی را برایتان بگوییم میتوان گفت که چهار نوع گزارش، درخواست، تنظیمات و پیام را به شما نشان میدهد.
- این امر به این صورت است که با ثبت دامنه و آدرس وبسایت خود در گوگل سرچ کنسول، وجود آن را به موتورهای جستوجوی گوگل اعلام میکنید.
گوگل سرچ کنسول به عنوان یک ابزار کاربردی و پویا، نقش مهمی در مدیریت و بهبود وبسایتها ایفا میکند. این سرویس به افراد مختلفی که دارای وبسایت هستند و یا مسئولیت مدیریت آن را بر عهده دارند، امکان میدهد تا بر عملکرد و وضعیت سایت خود نظارت داشته باشند. در صورتی که وبسایت فروشگاهی دارید، سرچ کنسول اکنون به صورت خودکار اطلاعات محصول را از Google Merchant Center نمایش میدهد. این امکان به شما کمک میکند خطاهای مربوط به نمایش محصول را شناسایی کرده و نرخ کلیک و دیدهشدن محصولات را افزایش دهید.
تایید مالکیت سایت در گوگل سرچ کنسول
اطلاعات این بخش شامل مشاهده خطاها و هشدارهای گوگل از جمله وضعیت عملکردی وب سایت در جست و جوی گوگل، مشاهده چکیده ای از مهمترین فاکتورهای کسب جایگاه در نتایج گوگل، گزارشات ایندکس و فاکتورهای قابلیت استفاده از تلفن همراه می شود. احتمالاً با میزان اهمیت سئو و ابزار گوگل سرچ کنسول طی مطالعاتی که برای بهینه سازی وب سایت خود در موتورهای جستجو انجام داده اید، آشنا شده اید. همان طور که میدانید رباتهای گوگل با حرکتی به نام خزیدن از لینکی به لینک دیگر رفته و آن را بررسی میکنند.
بخش Links در سرچ کنسول گوگل
و اما یک نکته مهم که باید بدانید این است که گزارش لینکها، تمام بک لینکها را نشان میدهد. در نهایت آن صفحه را برای آن کلمه کلیدی مجددا بهینه میکنیم و بکلینکهایی نیز برای آن میسازیم. در ادامه میخواهم به صورت گام به گام شما را با یک تکنیک آشنا کنم که با استفاده از آن بتوانید ترافیک سایتتان را بهبود دهید. با کلیک در تبهای اختصاص یافته به هر معیار، میتوانید تصمیم بگیرید که آیا میخواهید این معیارها در نمودار میلهای نمایش داده شوند یا خیر. چنانچه سایت شما در گوگل دیسکاور نمایش داده شود، منوی Performance به Search Results تغییر میکند. با وجود اینکه این گزارشها با برچسب Not indexed معرفی شدهاند، اما لزوما به معنای وجود مشکل نیستند.
برای بررسی و برطرف کردن خطاهای خزش و ایندکس صفحات سایتتان میتوانید از منوی Pages استفاده کنید. بخش Indexing که قبلا به عنوان Coverage شناخته میشد برای رفع ایرادات خزش و ایندکس وبسایت به شما کمک میکند. گوگل چندین روش مختلف برای تأیید مالکیت وبسایت ارائه میدهد که در ادامه با تک تک آنها آشنا خواهیم شد. با استفاده از این امکان میتوانید سرعت باز شدن سایتتان روی موبایل را افزایش دهید. اگر صفحهای از وبسایت شما دارای خطایی در این زمینه بود میتوانید آن را از این بخش مشاهده کنید. بخش سرعت هنوز در مراحل تجربی به سر میبرد، اما با این حال باز هم اطلاعات مفیدی درباره میزان سرعت Load سایت روی موبایل و دسکتاپ به شما میدهد.
این جمله معروف ست گادین، نویسنده و کارآفرین معروف آمریکایی، بهخوبی اهمیت… تبلیغات پولی مثل میانبری است که شما را مستقیماً به مشتریان هدف میرساند. حتما شما هم این روزها شنیدهاید که فناوریها چقدر در حال پیشرفت هستند و ابزارهایی به وجود آمدند که بر… خیر، آمار مرتبط با تبلیغات در گوگل توی داشبورد گوگل ادز به شما داده میشه و به این کلیکها اضافه نمیشه.
Breadcrumbs میتواند مشکلات یا درستی پیاده سازی بخش های مختلف مجموعه داده های ساختار یافته را به شما نشان دهد و در ادامه شما را با خطاها و مشکلات مربوطه آشنا می کند. بنابراین اگر پیاده سازی نشانه گذاری زبانه Breadcrumbs در Search Console با مشکلی مواجه شود به راحتی می توانید مشکل را شناسایی و اصلاح کنید. اگر نیاز به مشاوره در زمینه برنامهنویسی، طراحی سایت یا ابزارهای هوش مصنوعی دارید، کارشناسان ما آماده ارائه راهنماییهای لازم هستند. زمانی که برای افزایش رتبه، لوپ مشخصی از ریدایرکت را روی دامنه سایت قرار میدهید، ممکن است هنگام نصب سرج کنسول، این خطا را دریافت کنید.
در این بخش، میتوانید گزارش عملکرد را بر اساس موقعیت مکانی (کشور) کاربران ببینید. البته اطلاعات این تب بهخاطر استفاده کاربران از فیلترشکن (و تغییر آیپی) در ایران خیلی قابلاستناد نیست. با فیلترکردن هر صفحه، میتوانید ببینید وضعیت هر محتوای شما در صفحهٔ نتایج چگونه است؛ از میانگین رتبه گرفته تا کوئریهایی که رتبه گرفته است. عددی که در این گزارش میبینید، بر اساس نتایج جستوجوی کاربران و بالاترین رنک یک URL سایت برای عبارتی است که آنها به کار میبرند. حالا نوبت آن است که سرکی به بخشهای مختلف سرچ کنسول بکشیم و کاربرد هریک از آنها را یاد بگیریم. مثلاً فرض کنید سایتی در زمینهٔ هاستینگ (فروش هاست و دامنه) دارید و میخواهید محتوای شما با کیورد «سرچ کنسول چیست»، به لینک یک گوگل برسد.
همچنین افزودن قابلیتهای جدید در گوگل سرچ کنسول به وبمستران کمک میکند تا بتوانند سایت خود را به شکل بسیار جزئی تحلیل کنند و از دیگر ابزارهای تحلیل بینیاز شوند. Search console تمام بخشهای یک سایت را مورد ارزیابی و بررسی دقیق قرار میدهد و از این طریق به کارشناسان سئو در رفع مشکلهای موجود و بهبود شرایط فعلی، کمک بسیار زیادی میکند. این ابزار در صورت مشاهده هر نوع مشکل به ایمیلی که در آن ثبت کردهاید، پیام میدهد تا مشکل به وجود آمده را در اسرع وقت حل کنید. با ثبت نقشه سایت در سرچ کنسول، گوگل می تواند براحتی آن را شناسایی و ثبت کند.
بعد از صفحه اصلی بخش مهم دیگری که در گوگل سرچ کنسول به شما نمایش داده میشود، ابزار بازرسی است. با وارد کردن آدرس سایت خود در این بخش وضعیت ایندکسینگ سایت نمایش داده میشود. اگر با وارد کردن آدرس سایت خود نتیجه ای مشاهده نکردید، یعنی هنوز سایت شما ایندکس نشده و یا مشکلی دارد که گوگل آن را ایندکس نمیکند. در صورتی که هنوز سایت شما توسط گوگل ایندکس نشده باشد، تصویر زیر به شما نمایش داده میشود. میتوانید با کلیک بر روی گزینه Request Index از گوگل بخواهید علت ایندکس نشدن سایت را به شما بگوید تا در صدد رفع آن برآیید.
بخش Date (مقایسه عملکرد سایت در بازههای زمانی مختلف)
سهمیهٔ خزش بهمعنای تعداد صفحاتی است که گوگل در طول روز کراول میکند. در بخش آخر هم اطلاعاتی مثل نوع رباتهای خزنده برای ایندکس صفحات (Indexing crawler) دیده میشود و میتوانید Property خود را حذف کنید. از طرفی، اطلاعات بیشتری دربارهٔ مقاله در همین صفحهٔ نتایج به کاربر میدهید که سئو مگ باز هم احتمالاً به کلیک بیشتر منجر شود. با گزارشهای این بخش، میتوانید خطاها و جزئیات مربوط به آنها را ببینید و رفع کنید.
از دیگر بخشهای کاربردی گوگل سرچ کنسول که باید کار کردن با آن را بلد باشید، باید به مشکلات امنیتی و دستی و گزارش لینکها اشاره کرد. از آن جا که بیش از ۴۰ درصد سایتهای موجود با استفاده از وردپرس ساخته شدهاند، آموزش نصب سرچ کنسول بر روی وردپرس و افزونه پرکاربرد یواست بسیار مهم است. در این روش بعد از وارد کردن آدرس کامل سایت خود در سمت راست تصویر زیر، دکمه continue را بزنید. حتما میپرسید کنسول ادمین گوگل کجاست؟ در گام اول باید لینک مقابل را در مرورگر خود search.google.com/search-console/about وارد نمایید.
شما هم اکنون در بزرگترین رسانه آموزشی ایران در حوزه وبمستری با نام میزبان فا نکست قرار دارید. نکست با داشتن هزاران مطلب آموزشی و کامل، از صفر تا صد موضوعات مرتبط با حوزه وب را پوشش داده و بصورت مداوم، سعی در تکامل آن دارد. اگر شما نیز مایل به دریافت آخرین آموزش های وبمستری هستید پیشنهاد می کنیم عضو خبرنامه ما شوید.
اطلاع از وضعیت صفحات سایت یکی از مواردی است که باید به آن توجه زیادی داشت. اینکه آیا یک صفحه ایندکس شده و یا موتور جستجو توانسته آن صفحه را خزش کند یا نه و همچنین آگاهی از وضعیت صحت نمایش در موبایل، از جمله داده هایی است که در کنسول جستجو قابل بررسی است. ابزار URL Inspection به شما کمک می کند تا هرصفحه ای را تجزیه و تحلیل و مشکلات آن را شناسایی کنید. ابزار بازرسی URL به شما کمک میکند URL های خاصی را تجزیه و تحلیل کنید.
صفحاتی که از قبل بررسی شده مجددا بازبینی میشوند و در صورت ایجاد هر تغییری روی آنها، متناسب با الگوریتمها بررسی میشوند. این گزارشها در واقع آمارهایی هستند که سرچ کنسول میتواند در مورد وبسایت به شما ارائه دهد. هر کدام از این گزارشها حاوی اطلاعات و دادههایی هستند که با کلیک کردن روی آنها، مشخص میشوند. جزئیات این گزارشها در واقع همان چیزی هستند که به شما در اداره هر چه بهتر سایت کمک میکنند. مهمترین وظیفه شما به عنوان مدیر وبسایت، آشنایی با چگونگی تحلیل هرکدام از این گزارشها است.
در ادامه بهتر است به سراغ نحوه معرفی سایت به سرچ کنسول گوگل برویم و روشهای مختلف آن را بررسی کنیم. ما در این راهنمای مقدماتی، علاوه بر اینکه گفتیم گوگل سرچ کنسول چیست، خیلی مختصر و مفید، کاربرد سرچ کنسول در سئو و همچنین بخشهای مهم آن را که برای شروع کار نیاز دارید، بررسی کردیم. از طرفی هم معیارها و پارامترهای این ۲ برای تجزیهوتحلیل و اندازهگیری دادهها با یکدیگر متفاوت است. مثلاً آنالیتیکس مدتزمان هر سشن را بررسی میکند و سرچ کنسول تعداد کلیکهای کاربر در صفحهٔ نتایج جستوجو. با بررسی این دادهها، میتوانید بهترین محتوا یا صفحات خود را از دید رقبا بشناسید و اگر سایت اسپمی در این بین دیدید، از گوگل بخواهید آن را حذف کند. در قسمت settings سرچ کنسول، میتوانید تنظیمات کلی کنسول را مثل تغییر آدرس سایت، تغییر وضعیت مالکیت، وضعیت خزندههای گوگل و… دستکاری کنید.
با استفاده از سرچ کنسول، میتوان مشکلات ایندکس شدن صفحات را تشخیص داده، سرعت سایت را بهبود بخشید، و ایرادات امنیتی یا تجربه کاربری را برطرف کرد. همچنین، این ابزار امکان ارسال درخواست ایندکس صفحات جدید، بررسی بکلینکها و نظارت بر صفحات موبایلپسند را فراهم میکند. برای مدیران سایت و متخصصان سئو، سرچ کنسول ابزاری ضروری برای تحلیل و بهبود رتبه سایت در گوگل است. آموزش جامع سرچ کنسول پیشرفته به شما کمک می کند تا به طور کامل از تمام امکانات این ابزار برای بهبود عملکرد سایت خود بهره برداری کنید. با استفاده از ویژگی های پیشرفته، می توانید مشکلات خاص سایت خود را شناسایی کنید، مانند خطاهای ایندکس، مشکلات مربوط به سازگاری موبایل، و بررسی رفتار کلمات کلیدی طولانی که می توانند ترافیک هدفمند تری برای سایت شما جذب کند. این ابزار همچنین به شما کمک می کند تا گزارش های دقیق تری از عملکرد صفحات مختلف سایت دریافت کنید.یکی دیگر از ویژگی های مهم، قابلیت مشاهده لینک های داخلی و خارجی سایت و تأثیر آن ها بر رتبه بندی صفحات است.