سئو محلی

سختی کلمه کلیدی Keyword difficulty در سئو چیست؟ ژیر

به همین نسبت هر چقدر رسیدن به آن کلمه کلیدی در موتور جستجو سخت تر باشد، Keyword Difficulty آن کلمه بیشتر است. در زمان تعیین استراتژی برای انتخاب کلمه کلیدی، لزوماً هر چقدر سختی آن بیشتر باشد، بهتر نیست. حتی گاهی اوقات اگر بدون هزینه هم برای یک اصطلاح کلیدی که سختی زیادی دارد در صدر نتایج جستجو در موتور جستجو قرار بگیرید، ممکن است از این اوضاع هیچ سودی نبرید! چون باید عوامل زیادی از جمله موضوع سایت و محصولی که برای فروش دارید را در نظر گرفت تا یک لیست از کلمات کلیدی مناسب کنار هم بچینیم.

یکی از اصلی‌ترین عوامل تعیین‌کننده سختی کلمات کلیدی، تعداد صفحات رقبا است که برای آن کلمه خاص در رتبه‌های بالای گوگل قرار دارند. هرچه رقبا بیشتر و محتوای آن‌ها قوی‌تر باشد، رقابت برای آن کلمه کلیدی سخت‌تر خواهد بود. در این حالت، شما باید زمان و منابع بیشتری را صرف بهینه‌سازی محتوای خود کنید.

آکادمی دی ام روم، مرجع حرفه‌ای برای آموزش‌های تخصصی دیجیتال مارکتینگ، طراحی وب‌سایت، سئو، و راه‌اندازی کسب‌وکارهای اینترنتی است. با ارائه دوره‌های جامع، کاربردی و پشتیبانی مستمر کمک می‌کنیم تا در مسیر رشد پایدار گام بردارید. این احتمالا به شانس سایت در دریافت بک‌لینک و به‌اشتراک‌گذاشته شدن درشبکه‌های اجتماعی لطمه می‌زند. بنابراین، در همان ابتدا می‌دانید که طراحی محتوا روشی است برای دوام آوردن و سرپا ماندن در رتبه‌ای که قبلا کسب شده است. بنابراین، اگر کلیدواژه ای وجود داشته باشد که رقابتی به نظر برسد، اما احساس درونی شما می‌گوید که SEO کلاه سیاه در پشت نتایج وجود دارد، حتما پروفایل لینک ۱۰ نتیجه برتر را بررسی کنید. MozBar به هر نتیجه جستجو در SERP یک نوار اضافه می‌کند که حاوی اطلاعات است.

اگر صفحه جدید و بسیار بهینه سازی شده تولید کنید، صفحات با پیج آتوریتی اندک به راحتی کنار می‌روند. اگر تعداد زیادی از این صفحات را ببینید، باید چراغ سبز سئو را برای آن کلمه کلیدی خاص، فعال کنید. نرخ کلیک (CTR) درصدی از کاربران است که پس از مشاهده یک لینک در نتایج جست‌وجو، بر روی آن کلیک می‌کنند.

مرحله هشتم: کیفیت محتوا را ارزیابی کنید

از آنجا که چندین ابزار تجزیه و تحلیل لینک وجود دارد، هیچ کمبود اطلاعات متناقضی در مورد تعداد لینک‌هایی که یک صفحه به آن اشاره دارد وجود ندارد. هر چه یک صفحه بیشتر “رای” بیاورد (به شکل دریافت بک‌لینک)، رتبه بندی آن بالاتر خواهد شد. حال که MozBar را راه‌اندازی کردید، وقت آن رسیده که رقابت کلمات کلیدی را بر اساس مجموعه‌ای از عوامل مختلف افزایش دهید. برای آنکه بصورت واقعی مفهوم سختی کلمه را درک کنید لازم است برخی نکات را بدانید و در محاسبه سختی از آن استفاده کنید، تا تنها به اعداد و ارقامی که از ابزارها بدست می آورید تکیه نکنید. اولین چیزی که توجه شمار را جلب می‌کند، طراحی بسیار قدیمی‌ این پیج است.

شاید این سوال برای شما نیز پیش آمده باشد که هنگام انتخاب کلمه کلیدی به چه مواردی باید توجه داشت؟ یکی از این موارد سختی کلمه کلیدی است. درواقع درجه سختی کلمه کلیدی نشان دهنده میزان رقابت در آن کلمه کلیدی است. یعنی هر چقدر کلمه کلیدی سخت تر باشد، رقابت در آن بیشتر بوده و افراد بیشتری روی آن کار کرده اند. پس برای دریافت بهترین رتبه در این کلمه کلیدی میبایست بیشتر از بقیه رقبا بر روی این کلمه کار کنید. سختی کلمات کلیدی به ما نشون میده که میزان رقابتی بودن یک کلمه کلیدی در نتایج گوگل چقدر هست، جالبه که بدونید میزان سختی یک کلمه کلیدی رو با بررسی رقبای موجود در صفحات اول میتونیم تا حدودی متوجه بشیم. Google Keyword Planner یکی از ابزارهای سختی کلمات کلیدی است که توسط گوگل ارائه شده است.

سختی کلمه کلیدی یا keyword difficulty چیست

در این ابزار شما میتوانید کشور و زبان موردنطر خود را انتخاب کرده و سپس کلمه کلیدی را جهت بدست آوردن میزان سختی وارد کنید. یعنی وقتی صحبت از سختی کلمه کلیدی می‌شود، می‌خواهید اندازه برند را نیز در نظر بگیرید. به عنوان مثال، سایت‌هایی مانند آمازون، ESPN.com و یوتیوب نسبت به نتایج حاصل از برندهای کوچک، برتری دارند.

کلمات کلیدی را می‌توان با هم مقایسه کرد و سختی آن‌ها را بررسی نمود ولی دادن یک عدد دقیق، به عنوان سختی کلمه کلیدی صحیح نیست. عوامل زیادی بر رتبه بندی صفحات توسط گوگل تاثیر دارند؛ که یکی از مهم ترین آنها اعتبار صفحه است. شما میتوانید با استفاده از ابزار های مختلفی که در این زمینه وجود دارند، اعتبار صفحه سایت خود را اندازه گیری کنید.

حجم جست‌وجو نشان می‌دهد که یک کلمه کلیدی چند بار در ماه توسط کاربران جست‌وجو می‌شود. این بررسی به شما کمک می‌کند تا کلمات کلیدی با ارزش و متناسب با استراتژی خود را انتخاب نمایید. جست‌وجوی مقایسه‌ای زمانی است که کاربر در حال تحقیق برای خرید یا انتخاب بین چند گزینه، هنوز تصمیم قطعی نگرفته.

سختی کلمه کلیدی نشان‌دهنده میزان تلاش و منابع لازم برای رتبه‌بندی در صفحه نتایج موتورهای جستجو (SERP) است. به عبارت دیگر، هرچه سختی یک کلمه بیشتر باشد، به مراتب چالش برانگیزتر است که با تلاش‌های معمولی بتوان به رتبه‌های برتر دست یافت. ماز یکی دیگر از ابزارهای کاربردی برای سنجش سختی کلمه کلیدی در سئو است.

ابزارهای تخمین درجه سختی کلمه کلیدی، به سرعت میزان دشواری رتبه گرفتن در کلمات کلیدی را مشخص می­کنند؛ همچنین به راحتی می‌توانید مدت زمانی که نیاز است رتبه بالا در نتایج جستجو گوگل دریافت نمائید را تخمین بزنید. در این بخش استفاده از انواع ابزار جهت تخمین درجه سختی کلمه کلیدی را به طور کامل معرفی خواهیم کرد. سختی کلمات کلیدی به میزان رقابت برای رتبه بندی یک کلمه کلیدی خاص در موتورهای جستجو اشاره دارد.

بهینه‌ سازی لینک‌سازی داخلی

کافی است یک URL را از صفحه اول گوگل بردارید و آن را در Ahrefs قرار دهید. در نهایت، بیایید در صفحه اول نتایج، نگاهی به نتیجه دیگری بیندازیم که از سایت NDTV Food است. بیایید به محتوای دیگری که رتبه بسیار پایین تری در نتایج دارد، یعنی WHFoods نگاهی بیاندازیم. برای مثال نگاهی به کلمه کلیدی« فواید سیر برای سلامتی »(health benefits of garlic) می‌اندازیم. با این کار تمام لینک‌های خارجی که به آن صفحه اشاره می‌کنند، نمایش داده می‌شود. با ابرسرورها می‌توانید سرور با سیستم‌عامل دلخواه خود را در چند دقیقه انتخاب و نصب نموده و آزادانه منابع سرور خود را کاهش و افزایش دهید.

روش های اندازه گیری درجه سختی کلمه کلیدی

ما ۱۰ صفحه برتر رتبه‌بندی را برای کلمه کلیدی شما انتخاب می‌کنیم و بررسی می‌کنیم که چند وب‌سایت به هر یک از آن‌ها پیوند داده‌اند. هرچه صفحات با رتبه برتر برای کلمه کلیدی شما پیوندهای بیشتری داشته باشند، امتیاز KD آن بالاتر است. MozBar یک افزونه رایگان برای مرورگر است که اندازه‌گیری درجه سختی کلمات کلیدی را سریع‌تر و راحت‌تر می‌کند. همچنین باید در نظر گرفت کلمات کلیدی چند سیلابی سریعتر به نتیجه می‌رسند.

با پیشبرد این مسیر، به مرور زمان شاهد افزایش ترافیک هدفمند، بهبود رتبه‌بندی و در نهایت افزایش بازدهی سرمایه‌گذاری در سئو خواهید بود. MozBar نوعی نوار ابزار رایگان می‌باشد که به ارزیابی سختی کلمات در سئو سرعت می‌بخشد. پس از راه اندازی ابزار MozBar می‌توان بر اساس عواملی مانند اعتبار صفحات، تعداد Referring Domains، ارزیابی Link Profiles میزان سختی کلمات در سئو و نوع رقابت را مشخص نمود.

استفاده از نام برند، کلمات کلیدی مشابه و عبارات نشان‌دهنده هویت، کمک می‌کند تا کاربران به راحتی سایت‌تان را پیدا کنند. با سئو مگ توجه به این عوامل، ابزارهای مختلفی طراحی شده‌اند تا با تحلیل دقیق، میزان سختی یک کلمه کلیدی را به شما ارائه دهند. فراموش نکنیم که اکتفا به ابزار بدون استفاده از موارد بالا و یا برعکس، کار اشتباهی است. بهتر است برای درصد گیری سختی کلمات کلیدی از ابزارها و موارد ۶ گانه بالا در کنار یکدیگر استفاده شود.

همچنین مراقب انکر تکست بهینه شده با کلمه کلیدی (keyword-optimized anchor text) در لینک‌های خارجی باشید. این امر هم نشان می‌دهد که صفحه از لینک سازی کلاه سیاه برای گرفتن رتبه استفاده می‌کند. اینجا قدرت سایت شما (domain authority) هم اهمیت بالایی داره، خیلی مهمه که آیا سایت شما تازه تاسیس هست؟ یا سایت ۲ ساله هست و یا نه یک سایت ۱۰ ساله هست و خیلی فعال بوده؟ همه این موارد در انتخاب کلمه کلیدی اثر میذاره.

چرا سختی کلمه کلیدی اهمیت دارد؟

به علاوه، این کلمات معمولاً نشان‌دهنده نیت دقیق‌تر جستجوکار هستند که می‌تواند به جذب ترافیک هدفمندتر منجر شود. به همین جهت هر چقدر تبلیغات کلیکی یک کلمه کلیدی بالاتر باشد، رقابت برای به دست آوردن رتبه بالا دشوارتر است. بدیهی است که کلمات کلیدی طولانی‌تر یا چند سیلابی میزان سختی کم­تری دارند. مخاطب اطلاعی از این که سختی کلمات کلیدی چیست و به چه کاری می آید را ندارد اما شما به عنوان یک سئوکار باید این را بدانید که سرچ کلمات کلیدی رابطه خاصی با میزان سختی آن ها دارد.

به عنوان مثال فردی که به دنبال خرید پژو ۲۰۶ تیپ ۲ است اکثراً کلمه خرید ۲۰۶ را جستجو می‌کنند. البته بسیاری از کاربران در مرحله بعدی جستجوی خود را کامل می‌کنند و عبارت خرید پژو ۲۰۶ تیپ ۲ را جستجو می‌کنند. درصورتی که تمایل دارید درباره ی این فاکتور در انتخاب کلمه کلیدی بیشتر بدانید تا بتوانید بهترین استفاده را از آن کنید؛ در این مقاله آموزشی همراه ما باشید. اگر کلمه کلیدی در تگ H1 یا H2 و در URL قرار دارد، پس صفحه به خوبی بهینه سازی شده است. شاید بخواهید ببینید که آیا هر یک از ۱۰ نتیجه برتر، دارای لینکی هستند که به دست آوردنشان برایتان بسیار دشوار است (به عنوان مثال، منشن‌ها روی سایت‌های خبری مهم).

ابزارهای آنلاین دیگر مثل سایت ahref هم هست که شاید استفاده از بیشتر آنها پولی باشد و شما باید هزینه استفاده از آنها را پرداخت کنید. البته به غیر از این سرویس ها، با بازخوردهای شهودی، مثل میزان صفحاتی که برای یک عبارت کلیدی در گوگل برگردانده می‌شود هم می توان به سختی یک کلمه کلیدی تا حدی پی برد. در نهایت، توصیه می‌کنیم که با تکیه بر تجربه‌های عملی و آزمایش‌های مداوم، استراتژی خود را بهینه‌سازی کرده و از ابزارهای مختلف بهره ببرید. هر ابزار دارای مزایا و معایب خاص خود است و انتخاب نهایی باید بر اساس نیازهای ویژه وب‌سایت و منابع موجود شما صورت گیرد.

این وب سایت ابزاری به نام Keyword Difficulty Checker دارد که کافی است وارد آن شوید و کلمه کلیدی موردنظر را در آن تایپ کنید. ماز علاوه بر نشان دادن میزان اعتبار دامنه و اسپم اسکور آن، سختی کلمه کلیدی، میزان سرچ آن، کلمات کلیدی مرتبط، تعداد منشن‌ها در شبکه‌های اجتماعی و چندین ویژگی دیگر را نیز در اختیار شما قرار می‌دهد. Ahrefs نوعی ابزار جهت تخمین سختی کلمات کلیدی (Keyword Difficulty) است که امروزه طرفداران بسیاری دارد.

سختی کلمه کلیدی به همراه حجم جستجوی ماهیانه و سایر عوامل، به شما در انتخاب بهترین کلمات کلیدی برای سئوی سایت کمک می‌کند. میزان سختی کلمات کلیدی در حقیقت به معنای دشوار بودن رقابت آن کلمه کلیدی است. هرچقدر رقابت برای رتبه گرفتن با آن کلمه کلیدی تنگاتنگ باشد، سختی آن کلمه کلیدی بیشتر می شود و بالعکس. برای مثال، اصولا در کیورد گپ ها یا شکاف کلمات کلیدی رقابت کمتر است؛ به همین دلیل رتبه گرفتن با آنها راحت تر است.

افزایش دیده شدن در صفحه نتایج جست‌وجو (SERP)

برای مشاهده آخرین آموزش و تکنیک سئو، طراحی وب‌سایت و سایر زمینه‌های دیجتال مارکتینگ اینستاگرام آکادمی دی‌ام‌روم را دنبال کنید. قبل از اینکه سراغ این ۶ سطح بروید، باید بدانید که این اعداد نسبی هستند و توسط ابزارها به‌دست می‌آیند. برای دسته‌بندی کلمات، باید با دید و هوش انسانی، پیش بروید، زیرا این ۶ سطح به خصوص برای محتوا فارسی، به طور قطعی قابل اتکا نیستند و فقط به شما دید کلی می‌دهند. آنچه این صفحه را از برخورداری از رتبه بالاتر باز می‌دارد طراحی از مد افتاده و سئوی داخلی آن است. این مقاله همچنین به چندین مطالعه تحقیقاتی علمی ارجاع می‌دهد که باعث اعتبار بیشتر محتوا می‌شود.

مفهوم سختی کلمه کلیدی (Keyword Difficulty)

یعنی هرچه سایت شما تعداد بک لینک بیشتری را از سایر سایت ها دریافت کند؛ رتبه بهتری میتواند در گوگل کسب کند. شما میتوانید تعداد بک لینک های دریافتی سایت خود را از طریق ابزار هایی که در این زمینه وجود دارند بررسی کنید. آشنایی با این موضوع که بهترین روش های شناسایی کلمات کلیدی کدامند؟، انتخاب این کلمات و بررسی میزان سختی آن ها را ساده تر خواهد کرد. یکی دیگر از عوامل مهمی که به شما کمک می کند تا در یک کلمه رتبه ی خوبی در نتایج گوگل دریافت کنید؛ تعداد دامنه هایی است که به شما لینک داده اند. هرچه تعداد دامنه هایی که به شما لینک داده اند یا به اصطلاح Referring Domains هایتان بیشتر باشد احتمال اینکه بتوانید در یک کلمه ربته ی بهتری بگیرید بیشتر است. از سوی دیگر، اگر صفحه‌ای دارای سئو داخلی خوبی نیست، پس کسب رتبه‌ای بالاتر از محتوای آن (حتی با داشتن اعتبار مناسب هم) کار آسانی است.

این وب سایت اطلاعات مربوط به سختی کلمه کلیدی را طبق بررسی رقبا در اختیار شما قرار می‌دهد. عدد سختی کلمه کلیدی همانطور که گفته شد بین ۰ تا ۱۰۰ است و هر چقدر مقدار آن بیشتر باشد سختی آن بیشتر است. استفاده از قابلیت‌های فراوان این وب سایت پرطرفدار رایگان نیست و باید مبلغی پرداخت کنید تا ابزار سختی کلمه کلیدی در دسترستان قرار بگیرد. برای انتخاب کلمات کلیدی مناسب، باید از ابزارهای تحقیق مانند Ahrefs و Google Keyword Planner استفاده کرده و به حجم جست‌وجو، رقابت و ارتباط آن‌ها با محتوای سایت توجه کنید. ارتباط موضوعی به میزان ارتباط کلمه کلیدی با محتوای سایت یا صفحه مورد نظر اشاره دارد.

  • اگر شما سئوکار هستید باید این را بدانید که استخراج کلمات کلیدی باید طبق اصول خاصی صورت بگیرد.
  • درک سطح رقابت به شما کمک می‌کند انتخاب‌های بهتری برای کلمات کلیدی با رقابت کمتر و فرصت بیشتر داشته باشید.
  • بزرگ‌ترین تفاوت بین ابزارهای سختی کلمات کلیدی رایگان و پولی، قابلیت‌ها و داده‌هایی است که ارائه می‌دهند.

آیا بک لینک‌ها و سئوی on-page معیارهای مهمی ‌در حین اندازه گیری سختی کلمه کلیدی هستند؟حتماً همین طور است. در واقع، اکثر ابزارهای سئو فقط به این دو معیار نگاه می‌کنند تا نمرات سختی کلمات کلیدی را محاسبه کنند. سطح رقابت نشان‌دهنده سختی رتبه گرفتن یک کلمه کلیدی خاص در نتایج جست‌وجو است. این معیار بستگی به تعداد وب‌سایت‌ها و منابعی دارد که برای کلمه کلیدی مورد نظر تلاش می‌کنند تا در رتبه‌های بالا قرار گیرند.

پس باید بر اساس فاکتور های تاثیر گذار بر کلمات کلیدی، آنها را انتخاب کنید؛ که یکی از این فاکتورهای مهم درجه سختی کلمه کلیدی یا میزان رقابت در آن است. ابزار Keyword Difficulty Checker یکی از ابزارهای سختی کلمات کلیدی است که می‌تواند به شما کمک کند تا بررسی کنید که آیا می‌توانید برای یک کلمه کلیدی خاص، در صفحه اول نتایج جستجو گوگل قرار بگیرید یا نه. این ابزار به طور خاص برای تخمین رقابت و بررسی وضعیت کلمات کلیدی مفید است.

چیزی که این صفحه را از رتبه بالاتر دور نگه داشته، طراحی قدیمی ‌و سئو داخلی آن است. به خوبی هم برای کلمه کلیدی « health benefits of garlic » بهینه سازی نشده است. بنابراین، اگر می‌خواهید دشواری واقعی کسب رتبه‌ برای یک کلمه کلیدی را درک کنید، باید فراتر از اعداد حاصل از ابزارهای مذکور، بروید. پس از اجرای استراتژی کیورد تارگتینگ (keyword targeting strategy) ، باید عملکرد آن را برای بررسی میزان موفقت‌تان بررسی کنید.

کارشناس رشته مهندسی نرم افزار، فعال در حوزه طراحی وب، افزایش رتبه سایت در گوگل و بازاریابی،با آموزش های سایت بهین وب دیزاین کمکت میکنم کسب و کار آنلاینت رو سریع راه اندازی کنی. از طرفی، اگر یک صفحه سئوی داخلی ضعیفی داشته باشد، گرفتن رتبه بالاتر از آن بسیار ساده خواهد بود حتی اگر دارای اعتبار نسبتا خوبی باشد. یعنی وقتی رقابت کلمات کلیدی را ارزیابی می‌کنید، باید به سایت‌هایی که با آنها رقابت خواهید کرد نیز توجه کنید، نه فقط به صفحات. اگرچه اعتبار دامنه و برند بودن در سایت نقش مهمی ایفا می‌کند، با این حال فاکتور شماره یک در توانایی یک صفحه برای رتبه گرفتن در گوگل اعتبار آن صفحه است. برای تولید محتوا سئوشده و باکیفیت نکاتی وجود دارد که می‌توانید این نکات را با جزئیات بیشتر در مقاله آموزش تولید محتوای سئوشده بخوانید. مطالعات نشان می‌دهد که درصد کمتری از افراد در جستجوی خود دقیقاً عین عبارتی که به دنبال آن هستند را جستجو می‌کنند.

بنابراین، همواره به روز نگه داشتن دانش و استفاده از ابزارهای پیشرفته از مهم‌ترین عوامل موفقیت در این حوزه خواهد بود. سختی کلمات کلیدی در تبلیغات کلیکی (Pay Per Click) کمی متفاوت عمل می‌کند. به طور کلی صفحات سایت شما، با وب سایت‌هایی که در یک کلمه کلیدی به واسطه‌ی تبلیغات کلیکی در رتبه‌های بالا نمایش داده می‌شوند نیز در حال رقابت است.

کلمات کلیدی با سختی بالا معمولاً توسط وب‌سایت‌های معتبر و با سابقه هدف قرار می‌گیرند که دارای محتوای قوی و بک‌لینک‌های فراوان هستند. در مقابل، کلمات کلیدی با سختی کم معمولاً رقابت کمتری دارند و می‌توان با تلاش کمتری برای آنها رتبه‌بندی کرد. KWFinderیکی از ابزارهای ساده و کاربرپسند برای تحقیق کلمات کلیدی است که شاخص‌های دقیق سختی کلمات کلیدی را ارائه می‌دهد. این ابزار به شما کمک می‌کند تا رقابت برای هر کلمه کلیدی را تحلیل کنید و کلمات با سختی پایین‌تر را انتخاب کنید. KWFinderبا استفاده از معیارهای مختلف، شامل تعداد لینک‌های ورودی و کیفیت محتوا، سختی کلمات کلیدی را تخمین می‌زند.

چگونه از هوش مصنوعی برای کیوردریسرچ و رشد سایت خود استفاده کنیم؟

در این بخش از مقاله میخواهیم روش های اندازه گیری درجه سختی کلمه کلیدی را به شما بیاموزیم. اعتبا دامنه یا Domain Authority یکی از مهمترین معیارهای گوگل برای سنجش و ربته بندی سایت هاست. در اعتبار دامنه باید در نظر داشته باشید هرچه دامنه ی شما اعتبار بالاتری داشته باشد احتمال این که در یک کلمه ی کلیدی حتی با سختی بالا بخواهید رتبه بگیرید میسر است. استفاده از Ahrefs و SEMrush برای بررسی کلمات کلیدی که رقبا رتبه گرفته‌اند.۲. بررسی محتوای سایت‌های برتر در نتایج جست‌وجو و تحلیل نحوه بهینه‌سازی آن‌ها.۳.

این کلمات برای کسب‌وکارهایی که متمرکز بر محصولات و خدمات فصلی مانند آژانس‌های مسافرتی و سایت‌های تخفیفی، حائز اهمیت‌اند. فرایند کیورد تارگتینگ این کلمات، چند ماه قبل از فصل موردنظر شروع می‌شود تا سایت، به‌موقع در نتایج جست‌وجو رتبه بگیرد. در نتیجه انجام Keyword Targeting برای کلمات کلیدی لانگ تیل، برای سایت‌های کوچک، به علت شانس بالای رتبه گرفتن، بیشتر است.

یکی از معایب استفاده از این روش این است که شما با جستجو در گوشی موبایل خود نمی‌توانید تعداد نتایج کلمه کلیدی گوگل را ببینید و این امکان فقط در حالت دسکتاپ وجود خواهد داشت. درصورتی که میزان رقابت بر سر یک کلمه کلیدی زیاد باشد، بدست آوردن رتبه خوب در نتایج جستجوی آن بسیار سخت تر خواهد بود. بنابراین شما با بررسی این فاکتور میتوانید مواردی را که درجه سختی آن ها بالاست را از لیست خود حذف کنید.

روش ۱ – تجربه

به عنوان مثال خرید گوشی آیفون ۱۴، ویژگی‌های لپ‌تاپ Dell XPS 15 و تخفیف‌های دیجی‌کالا جزو این دسته قرار می‌گیرند. وقتی کاربران پاسخ نیاز واقعی‌شان را در به سایت‌شما ببینند، احتمال تبدیل شدن آن‌ها به مشتری وفادار افزایش می‎یابد. اگر قصد دارید به سرعت رتبه یک گوگل را تجربه کنید، استفاده از مگ سئو این کلمات کلیدی بسیار مناسب است.

مفهوم سختی کلمه کلیدی (Keyword Difficulty)

می‌دانید که گوگل، عاشق رتبه بندی پیج‌های سایت‌های معتبری مثل ویکیپدیا و آمازون است. مطمئناً، برخی از صفحات این سایت‌ها از نظر اعتبار صفحه و کیفیت محتوایشان، رتبه بندی می‌شوند. اما بیشتر صفحات سایت‌های معتبر، از این واقعیت ساده که در یک دامنه معتبر قرار دارند، منفعت می‌برند. این کار، درک بهتر نیت کاربر و امکان برنامه‌ریزی دقیق‌تر برای تولید محتوا را فراهم می‌آورد. جست‌وجوی هدفمند زمانی اتفاق می‌افتد که کاربر به دنبال دسترسی به یک سایت خاص است. عباراتی مانند اسنپ‌فود یا پارس‌پک، نشان‌دهنده جست‌وجوی هدفمند هستند.در این نوع جست‌وجوها، هدف شما معرفی دقیق و مشخص سایت مورد نظر کاربران است.

در این مقاله سعی کردیم سختی کلمات کلیدی و مفاهیم آن را به شما نشان دهیم. استفاده از ابزارهای تشخیص این سختی نیز از اهمیت بسیار بالایی برخوردار است اما نباید همیشه و به طور صد در صد تابع ابزار باشید. با شروع یادگیری ابزار و کسب تجربه در این زمینه، یاد خواهید گرفت که باید از ابزار در کنار تجربیات خود استفاده کنید و به هر دو اهمیت دهید.

حتی اگر این برندها دارای پیج‌هایی با اعتبار صفحه و دامنه مشابه با برندهای بزرگ باشند باز هم رتبه پایین‌تری می‌گیرند. بدترین کار اینکه از ابزارها برای سنجش میزان سختی کلمه کلیدی استفاده نکنیم ولی بدتر از این کار اینکه استفاده کنیم ولی به درستی نه. برای همین میگم از روش های مختلف برای سختی کلمه بهره ببرید مخصوصا کلمات کلیدی اصلی سایت که برای شما اهمیت زیادی داره. Google Gemini یکی از ابزارهای جدید گوگل است که در راستای تحقیق کلمات کلیدی به‌ویژه در زمینه تبلیغات و جستجوی گوگل طراحی شده است.

بسیاری از ابزارهای معرفی شده در این مقاله ویژگی هایی مانند تخمین دشواری، نمودارهای بصری و حتی پلتفرم های پیشنهاد محتوا را برای بازاریابان ارائه می دهند. بسته به نیاز و پیشرفت کارتان می توانید از این ابزار نهایت استفاده را ببرید. پس اگر چندین کلمه کلیدی آماده کرده‌اید و به دنبال اندازه گیری سختی کلمات کلیدی خود هستید می‌توانید با میزان جستجوی کاربران این سختی را متوجه شوید.

ابتدا بهتر است کلمات کلیدی را سختی کم را انتخاب کنیم و به مرور به سراغ کلمات کلیدی با سختی بیشتر برویم. همچنین ممکن است بخواهید ببینید که آیا هیچ یک از ۱۰ نتیجه برتر لینک‌هایی دارند که واقعا دسترسی به  آنها برایتان سخت باشد. (برای مثال، رسانه‌هایی که در سایت‌های خبری اصلی به آنها اشاره می‌شود). به عبارت دیگر، اعتبار یک صفحه مهم‌تر از هر چیزی است، اما باید اعتبار دامنه را نیز در نظر بگیرید. به طور کلی، نتایجی که PA (اعتبار صفحه) و DA (اعتبار دامنه) بالا دارند بسیار رقابتی هستند. همچنین می‌توانید از ابزاری مانند Ahrefs برای فهمیدن این که چند Referring Domain به یک صفحه خاص اشاره می‌کنند (بک‌لینک می‌دهند)، استفاده کنید.

البته وقتی کلمه کلیدی در میزفا اضافه میکنی باید نهایتا ۴۸ ساعت صبر کنی تا این اطلاعات بیاد و بعدش در بخش مدیریت ستون‌ها، ستون‌های بالا رو اضافه کنی (به شکل پیش‌فرض ستون‌های بالا فعال نیست). Keyword Targeting برای سایت‌های فروشگاهی و برندهای معتبر بسیار مفید است. استفاده از هدف‌گذاری کلیدواژه‌ها در تبلیغات کلیکی، باعث جذب مشتریان وفاداری می‌شود که با برند آشنایی قبلی دارند. اگر هم از عبارت و جمله یا کلمات چند واژه ای استفاده کنید، زودتر به نتیجه خواهید رسید. با اینکه این فرآیند ذهنی و درونی است، اما معمولا با چند دقیقه کنکاش و بررسی می‌توانید بفهمید چه نوعی از محتوا را باید ارائه دهید. معمولا می‌توانید در عرض چند ثانیه بگویید که آیا این صفحه از سئو کلاه سیاه استفاده می‌کند یا خیر.

این ابزار می‌تواند برای تحلیل دقیق کلمات کلیدی و بررسی رقابت‌های موجود در جستجو به کار رود. تحقیق کلمات کلیدی اولین و مهم‌ترین مرحله در کیورد تارگتیگ و کیورد مپینگ است. این فرایند به شما کمک می‌کند تا متوجه شوید کاربران چه عباراتی را جست‌وجو می‌کنند، رقابت در آن عبارات چقدر است و کدام کلمات برای سایت شما مناسب‌تر خواهند بود.

نرخ کلیک بالا نشان‌دهنده این است که عنوان و توضیحات شما برای کاربران مفید بوده. گوگل، در صورتی که CTR بالایی داشته باشید، به سایت شما امتیاز بیشتری می‌دهد. به‌طور مثال اگر ۱۰۰۰ نفر سایت شما را در نتایج جست‌وجو مشاهده کرده‌ و ۵۰ نفر بر روی لینک شما کلیک کرده‌اند، نرخ کلیک شما ۵٪ است. کلمات کوتاه برای برندهای بزرگ و سایت‌هایی با قدرت دامنه بالا مناسب‌اند. سایت‌های تازه‌کار، بهتر است ابتدا روی کلمات کلیدی دقیق‌تر تمرکز کنند تا شانس رقابت و دیده شدن ‌آن‌ها افزایش یابد. در صورتی که سختی کلمات کلیدی کم باشد به معنای رقابت پایین و در صورتی که این سختی زیاد باشد، به معنای رقابت بالا بر سر آن‌ها است.

به این معنا که برای موفق شدن در آن کلمه کلیدی چقدر احتمال موفقیت وجود دارد. فرآیند تحقیق کلمات کلیدی و تعیین میزان سختی عبارات با توجه به حجم جستجو و سایر عوامل دیگری همچون لینک سازی داخلی و خارجی، بک لینک و شرایط محتوای فعلی سایت انجام می‌شود. توجه داشته باشید ابزارهای متنوعی وجود دارند که میزان سختی کلمات کلیدی را به سرعت تخمین بزند  که هر کدام عملکردی متفاوت ارائه داده‌اند. دانستن سختی کلمات کلیدی قبل از تدوین استراتژی سئو یک کار حیاتی و بسیار مهم است. چرا که در صورت تشخیص اشتباه کلمات کلیدی و انتخاب کلمات کلیدی با سختی بالا، تمامی انرژی و هزینه های انجام شده می تواند به هدر برود. درک سطح سختی کلمات کلیدی به شما کمک می‌کند تا استراتژی مناسبی برای بهینه‌سازی سایت خود انتخاب کنید.

حجم جستجو در سئو تعداد جستجوهای انجام شده ماهانه برای کلمه کلیدی انتخابی شما را نشان می دهد. به طور کلی، حجم جستجوی بالاتر، احتمال افزایش سختی کلمات کلیدی را نشان می دهد. توجه به این نکته ضروری است که برای پاسخ به تمام سوالات خود نمی توانید تنها به ابزارهای رایج سئو اعتماد کنید. پاسخ این است که چون بخش بسیار مهمی از فرآیند جستجو، انتخاب کلمه کلیدی است. درکنار بررسی حجم جستجوی ماهانه و سایر فاکتورها، سختی کلمه کلیدی به شما در انتخاب کلمه کلیدی مناسب برای سئو سایتتان کمک می‌کند. فقط یک نکته وجود دارد و آن هم اینکه هر ابزاری درجه سختی کلمات کلیدی را متفاوت از ابزار دیگر ‌تخمین می‎زند.

با نگاه کردن به عدد مقابل PA، در این نوار می‌توانید بفهمید اعتبار صفحه چقدر است. برای آشنایی با سایر امکانات این سایت می‌توانید از مقاله “آموزش استفاده از ابزار Moz Pro” کمک بگیرید. زیرا برند های خیلی بزرگ مانند یوتیوب و آمازون حتی در برابر برند های کوچک با اعتبار صفحه زیاد، نیز رتبه های بهتری کسب میکنند. همچنین در مقاله انواع کلمات کلیدی سئو کدامند؟، به بررسی اهمیت انواع کلمات کلیدی سئو پرداخته ایم. وقتی یک یا چند نتیجه آسان هدف یا Easy Target را در ۱۰ نتیجه برتر مشاهده کردید، وقت جشن گرفتن است!

SEMrushنیز یکی از ابزارهای محبوب در دنیایSEOاست که برای تجزیه و تحلیل کلمات کلیدی و سختی آن‌ها به کار می‌رود. با استفاده ازSEMrush، می‌توانید اطلاعات مربوط به حجم جستجو، رقابت و قدرت صفحات رقبا را مشاهده کنید. این ابزار به شما کمک می‌کند تا کلمات کلیدی با رقابت کمتر و پتانسیل بالاتر را شناسایی کنید. یکی از مهم‌ترین روش ها برای فهمیدن سختی کلمات کلیدی اینکه متوجه بشیم رقبای ما در نتایج گوگل چقدر بک لینک دارن و چه مقدار این بک لینک‌ها کیفیت لازم دارن، طبیعتا برای فهمیدن این موضوع باید تجربه خوبی در سئو داشته باشیم.

به عنوان مثال اگر کاربری کلمه کلیدی «خرید مانتو» را در موتور جستجوی گوگل جستجو کند، گوگل در صفحه اول خود بهترین نتایج با این کلمه کلیدی را به او نشان می دهد. حالا اگر متوجه شده‌اید که کلمه کلیدی «خرید مانتو» در بین مخاطبان هدف شما احتمال جستجوی بالایی دارد و به دنبال تولید محتوا و گرفتن رتبه با این کلمه کلیدی هستید، باید میزان سختی کلمه کلیدی «خرید مانتو» را بررسی کنید. به بیان بهتر درجه سختی کلمات کلیدی (Keyword Difficulty) از عوامل تعیین کننده‌ای است که وب سایت‌ها می‌توانند از جستجو یک کلمه کلیدی مشخص در نتایج گوگل رتبه بالا دریافت کنند. به همین جهت شناخت روش‌های اندازه‌گیری درجه سختی کلمه کلیدی از مهم‌ترین مولفه‌های موثر در آموزش سئو می­باشد. تمام افرادی که قصد بهینه سازی سئو سایت را دارند حداقل یکبار با سوال “سختی کلمات کلیدی چیست” مواجه شده‌اند. بنابراین، ضروری است که از تحلیل صفحه نتایج موتور جستجو (SERP) غافل نشوید.

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا