سرچ کنسول گوگل

سرچ کنسول چیست و چه کاری میتوان با ابزار گوگل سرچ کنسول کرد؟

در انتهای این اموزش باید بدونید سرچ کنسول چیست و چه کار میکنه و چه کاربردی داره و چرا باید از این ابزار قوی و رایگان گوگل استفاده کنید. کم کم میبینید که بدون گوگل سرچ کنسول روزهای شما نمیگذره ، امکان نداره هر روز بعد از بیدار شدن و هر شب قبل از خواب به این ابزار عزیزمون سر نزنید. درصورتیکه در کنسول جستجو گوگل ثبت نام کنید و سایت خود را به آن معرفی کنید، میتوانید گزارشها ی کاملی را در خصوص وبسایت خود دریافت کنید. قرار گرفتن در لیست نتایج گوگل، امری بسیار ساده و البته رایگان است و حتی نیازی نیست که خودتان بخواهید سایتتان را به صورت دستی در گوگل ثبت و معرفی کنید. البته قرار گرفتن در لیست نتایج به معنای حضور در رتبه های برتر گوگل نیست و گاهی به راحتی نمیتوان در برخی کلمات رتبه بالا کسب کرد و اینجا است شما نیاز به متخصص سئو پیدا می‌کنید. هر شخصی که یک وبسایت دارد و میخواهد رتبه‌ی خوبی در نتایج جستجو گوگل کسب کند بهتر است که از این ابزار استفاده کند.

یکی دیگر از قابلیت‌های گوگل سرچ کنسول ثبت سایت مپ یا نقشه سایت در گوگل است. با ثبت نقشه سایت در این ابزار موتورهای جست‌وجو و خزنده‌ها با سرعت بیشتری در صفحات سایت شما خزش می‌کنند. درواقع نقشه سایت به موتورهای جست‌وجو کمک می‌کند تا به‌راحتی بخش‌های مختلف سایت شمارا بررسی کنند. یکی از اصلی‌ترین کارهایی را که می‌توان توسط گوگل سرچ کنسول انجام داد، ثبت سایت در گوگل است. به این طریق که شما با ثبت کردن یک دامنه و آدرس اینترنتی در گوگل سرچ کنسول وجود سایت خود را به گوگل اعلام می‌کنید. از این طریق ربات‌های گوگل وخزنده‌ها و Crawlerها از وجود سایت شما آگاه می‌شوند و در آن خزش می‌کنند و به بررسی محتوای سایت شما می‌پردازند.

گوگل سرچ کنسول یک سری ویژگی‌ها دارد.‌ در واقع آن را به عنوان یک ابزار جادویی برای تجزیه تحلیل می‌شناسند و به شما تمامی اطلاعات مهم را ارائه می‌دهد. برای اینکه کاربران بتوانند متوجه اشتباهاتشان بشوند و ببینند که چرا در رقابت رتبه بالایی ندارند و کاربران سایت آنها را در صفحه اول نمی‌بینند، حتماً به این ابزار نیاز دارد. هیچ خبری هم از پیچیدگی‌ها و سردرگمی‌های مربوط به تهدیدی گوگل آنالیتیکس وجود ندارد. تحلیلگر گوگل شاید یک سری اطلاعات پیچیده در اختیارتان قرار دهد که اصلاً آنها سر در نمی‌آورید.

ووکامرس چیست؟ و روش ساخت فروشگاه آنلاین با WooCommerce

این ابزار دارای قابلیت‌های فراوانی است که به وبمستران کمک می‌کند وضعیت سئو وب‌سایت خود را بررسی کنند. بنابراین شما با استفاده از ابزار گوگل سرچ کنسول به‌ راحتی می‌توانید سایت خود را تجزیه‌ و تحلیل کرده و وضعیت سئو سایت خود را بررسی کرده و آن را بهبود ببخشید. در این مقاله قصد داریم راجع به اینکه گوگل سرچ کنسول چیست و تاثیر آن بر سئو چگونه است صحبت کنیم. بنابراین اگر به‌تازگی به دنیای سئو قدم گذاشته‌اید پیشنهاد می‌کنم تا انتهای این مقاله همراه ما باشید. تحلیل داده‌های سرچ کنسول با هوش مصنوعی به مدیران وب‌سایت‌ها و متخصصان سئو کمک می‌کند تا عملکرد سایت خود را بهینه کنند و از داده‌های سرچ کنسول بهترین استفاده را ببرند.

بررسی عملکرد سایت در یک کلمه کلیدی خاص، کشور خاص و …

بخش Security & Manual Actions در سرچ کنسول گوگل برای بررسی مشکلات امنیتی و جریمه‌های دستی (Manual Actions) سایت طراحی شده است. اگر گوگل متوجه شود که سایت شما دچار مشکلات امنیتی مانند هک شدن، بدافزار، یا محتوای مخرب است، در این بخش به شما هشدار می‌دهد. اولین قسمتی که در خصوص آموزش سرچ کنسول با آن سروکار داریم، overview است. Overview در کنسول گوگل دارای چند بخش متفاوت است که شامل Performance، Coverage و Experience و Enhancements است.

فیلتر ریجکس کنسول جستجوی گوگل Regex Filter Google

اگر اولین بار است که سرچ کنسول را راه اندازی کرده‌اید، چند روزی طول می‌کشد که صفحات سایت شما بررسی شوند. بعد از مدتی صفحات ایندکس شده در قسمت سبز رنگ و بدون مشکل نمایش داده خواهند شد. هر جست و جویی که بر اثر سرچ کوئری توسط کاربر به او نشان داده شود، در سرچ کنسول ثبت می‌شود. گوگل هر کدام از این نسخه ها را به عنوان یک سایت درنظر میگیرد و درصورت عدم وارد کردن و تایید آنها اطلاعات و آمار مهمی از سرچ کنسول در سئو را از دست خواهید داد. بخش بعدی مربوط به میانگین رتبه است که معمولاً به صورت Average position نوشته می‌شود. در این قسمت شما می‌توانید میانگین رتبه‌ای که برای یک کلمه کلیدی یا یک صفحه خاص در سایتتان در یک بازه زمانی مشخص وجود دارد را ببینید.

sitemap یا نقشه سایت چیست؟ + ۱۰ روش ساخت نقشه سایت

شما می توانید از طریق سرچ کنسول سایتتان به سادگی متوجه مطالب کمتر بازدید شده بشوید. اگر موضوع و یا متن قوی برای آن درنظر گرفته بودید اما همچنان به قدر کافی بازدیدکنندگان را جذب سایت نمیکند، سرچ کنسول به شما نشان میدهد که ایراد کار از انتخاب کلمه کلیدی است. برای رفع این مشکل بهتر است مجددا محتوا را مطالعه کنید و با بروز رسانی خود محتوا و تقویت متن آن کلمه کلیدی بهتری را برای آن پیدا کنید. شما می‌توانید لینک‌های داخلی و خارجی سایت خود را در قسمت links مدیریت کنید.

بخش گزارش Security & Manual actions

البته روش های دیگری که در تصویر زیر مشاهده می کنید نیز وجود دارند؛ دومین روش پرکاربرد استفاده از Html Fileاست. اگر در مرحله ابتدایی ؛ اقدام به شناساندن وب سایت با استفاده از آدرس URL نماییم؛ روش احراز وب سایت متفاوت از احراز با DNS خواهد بود. پس از افزودن یک ویژگی جدید، Google یک درخواست تأیید ارسال می‌کند که می‌تواند با استفاده از روش‌های مختلف مانند تگ های html، آپلود فایل html، سوابق DNS و کدهای رهگیری و غیره تأیید شود.

فراموش نکنید که بالابردن رتبه سرچ یک وب‌سایت به عملکرد دقیق سرچ کنسول گوگل بستگی دارد. همچنین متوسط رتبه در زمان‌های مختلف و مواردی که بالاترین رتبه را در نتایج جستجو داشته‌اید، نرخ کلیک، نحوه خواندن گزارش براساس پارامترهای مختلف و… نیز در گزارش عملکرد مشخص می‌شود. بعد از صفحه اصلی بخش مهم دیگری که در گوگل سرچ کنسول به شما نمایش داده می‌شود، ابزار بازرسی است. با وارد کردن آدرس سایت خود در این بخش وضعیت ایندکسینگ سایت نمایش داده می‌شود. اگر با وارد کردن آدرس سایت خود نتیجه ای مشاهده نکردید، یعنی هنوز سایت شما ایندکس نشده و یا مشکلی دارد که گوگل آن را ایندکس نمی‌کند. در صورتی که هنوز سایت شما توسط گوگل ایندکس نشده باشد، تصویر زیر به شما نمایش داده می‌شود.

همان طور که مشاهده می کنید، سرچ کنسول گوگل امکانات و ویژگی های مختلفی را به افراد ارائه می دهد و همین موضوع باعث شده تا گروه های مختلف بتوانند به بهترین شکل ممکن از این ابزار استفاده کنند. ۱- دسته اول صاحبان کسب و کار هستند که می توانند اطلاعات تحلیلی دقیق و بسیار خوبی را از طریق سرچ کنسول بدست آورده و میزان عملکرد و راندمان سایت خود را با استفاده از این ابزار مورد بررسی و ارزیابی قرار دهند. این پیغام خطا تا زمانی که شما خطا، ویروس با بدافزار مربوطه را شناسایی و رفع کنید، وجود خواهد داشت. طبق اطلاعیه های موجود و آماری که گوگل ارائه داده است، این امکان در سرچ کنسول بهبود یافته است.

شما باید درخواست کنید که این صفحات حذف شوند و فضای سایت شما را شلوغ نکنند. البته قبل از حذف آنها حتماً باید یک سری اقدامات را از داخل وب سایت انجام دهید که مسیر آن کاملاً مشخص است. مثلاً یکی از این کارهایی که باید به انجام برسانید، ریدایرکت ۳۰۳ به صفحات دیگر است. گزارش ایندکس در واقع مربوط به اطلاعاتی است که چه صفحاتی از سایت شما توسط گوگل ایندکس می‌شود. هشدارها و خطاها مربوط به آنها چیست؟ چه اطلاعات مهمی را در اختیار شما قرار می‌دهد؟ هر کدام از آنها شامل سه بخش می‌شود که اولین مورد صفحات یا pages هستند. سپس می‌توانید آن را بررسی کنید، خطاها را برطرف کنید و درخواست ایندکس را دوباره از طریق دکمه گوگل ارسال کنید.

اگر شما در حال نوشتن اسکیما schema markup برای سایت خود هستید، می توانید به کمک گوگل سرچ کنسول آنها را کنترل نمایید. برخی از مشکلات موجود نیز از طریق سرچ کنسول گوگل قابل حل شدن خواهد بود. پس از گذشت بازه زمانی کوتاهی، اطلاعات کاربردی مرتبط با وبسایت شما در این پنل نمایش داده می شود. اکانت Search Console شما، پر از اطلاعات مفید است که نحوه نمایش وب‌سایت تان در نتایج جستجو را به خوبی نمایش می‌دهد. از ورژن موبایل سایت گرفته تا دنبال کردن کلیک‌های کاربران روی لینک های موجود در وب‌سایت. گوگل اقدامات گسترده‌ای برای جلوگیری از تولید محتوای اسپم (هرزه نگاری) و پایبندی وبسایت‌ها به خطوط مشی خود انجام می‌دهد.

بخش امنیتی گوگل سرچ کنسول به شما هشدار می‌دهد اگر سایت شما با مشکلات امنیتی مانند هک شدن یا محتوای مخرب مواجه شده باشد. همچنین، در صورتی که سایت شما به دلیل نقض قوانین گوگل جریمه دستی دریافت کرده باشد، در این بخش نمایش داده می‌شود. با شناسایی و رفع این مشکلات، می‌توانید از به خطر افتادن اعتبار سایت و کاهش ترافیک آن جلوگیری کنید. این راهنما به شما نحوه نصب و پیکربندی گوگل سرچ کنسول را آموخت و چگونگی بررسی گزارش‌های مختلف موجود در این ابزار قدرتمند را توضیح داد. اگر با مطالعه این راهنما موفق شدید گوگل سرچ کنسول را نصب کنید به شما تبریک می‌گوییم. از اینجا به بعد شما وظیفه استفاده و بهره گیری از گزارش‌های مختلف موجود در سرچ کنسول را خواهید داشت.

مثلا میتوانیم جستجوهایی که حاوی کلمه «سئو» هستند و روی دستگاه‌های موبایل انجام شده‌اند را ببینیم. اگر قصد داشته باشیم تنها جستجوهایی که به وبلاگ سایت ختم شده‌اند را ببینیم به قسمت page رفته و در قسمت containing the url عبارت blog را وارد می‌کنیم. با رفتن به تب Coverage در تصویر بالا، می‌توانید اطلاعات کامل‌تری در مورد نحوه مشاهده آدرس وارد شده توسط ربات گوگل داشته باشید.

در این حالت، خطاهای موجود را حل کنید و از گوگل بخواهید مجدداً وضعیت ایندکس صفحه را بررسی کند. اگر بعد از سرچ URL پیام زیر را دریافت کردید، یعنی همه‌چیز خوب است و خزنده‌های گوگل صفحهٔ شما را پیدا و ثبت کرده‌اند. در تب تاریخ، می‌توانید گزارش‌های عملکرد را در بازهٔ زمانی (روزانه، هفته‌ای، یک‌ماهه، سه‌ماهه، شش‌ماهه، سالانه و ۱۶‌ماهه) مدنظرتان ببینید. مثلاً اگر کلمهٔ «خرید گوشی» را در گوگل سرچ کنیم و سایت شما نتیجهٔ هشتم در صفحهٔ اول گوگل باشد، حتی اگر صفحه را اسکرول نکنیم و نتیجه را نبینم، باز هم یک ایمپرشن برای شما حساب می‌شود. اینکه کاربر روی سایت شما کلیک کند یا حتماً آن را در بین نتایج ببیند، تأثیر و اهمیتی در تعداد ایمپرشن ندارد. این معیار، مجموع کلیک‌هایی است که سایت شما از صفحهٔ نتایج جست‌وجو دریافت کرده است.

لینک‌ها (چه داخلی و چه خارجی) نقش مهمی در سئوی سایت و رتبه‌بندی آن در موتورهای جستجو دارند. گوگل سرچ کنسول به شما این امکان را می‌دهد تا تمامی لینک‌های ورودی و داخلی سایت را تحلیل کرده و مشکلات موجود را رفع کنید. با شناسایی لینک‌های شکسته و اصلاح آن‌ها، می‌توانید تجربه کاربری بهتری ارائه دهید. همچنین، لینک‌های باکیفیت خارجی می‌توانند اعتبار سایت شما را نزد گوگل بهبود بخشند و به افزایش رتبه سایت کمک کنند. گوگل سرچ کنسول یا همان کنسول جستجوی گوگل (Google Search Console) یک ابزار رایگان و بسیار قدرتمند برای تجزیه و تحلیل کردن سئو سایت میباشد. این ابزار به مدیران سایت کمک کرده است، که یک ابزار آنالیز خیلی دقیق از وضعیت وبسایت خود به همراه داشته باشند و نقاط قوت و ضعف سایت خود را بررسی کنند.

۸. تحلیل رقبا و شناسایی فرصت‌ ها

همچنین استفاده از ابزارهای Google Tag Manager و Google Analytics دو روش دیگری است که برای ثبت سایت در گوگل سرچ کنسول استفاده می‌شود. بخش دیگر که در این مورد بررسی می‌شود، شامل پرسش و پاسخ متداول یا همان FAQ است که قطعاً می‌تواند شانس شما را برای افزایش امتیاز بالاتر ببرد. زمانی که سوالات متداول در سایت شما وجود دارد، قطعاً نتیجه بهتری در گوگل می‌گیرید و کلیک بیشتر خواهد بود. اگر می‌خواهید در نتایج گوگل زیر عنوان هم اضافه کنید، می‌توانید از افزونه WP FAQ Schema Markup for SEO استفاده کنید یا اینکه به سراغ ابزار سئو یواست و ویرایشگر گوتنبرگ بروید و پرسش و پاسخ را اضافه کنید. سپس نتیجه آن را خواهید دید مبحث دیگر مربوط به نوار جستجو یا همان Sitelinks Searchbox است. به‌طور کلی، می‌توان گفت تمرکز گوگل سرچ کنسول روی سئو است؛ ولی گوگل آنالیتیکس ابزاری برای همه‌ٔ بخش‌های دیجیتال مارکتینگ است.

فرقی نمیکند که شما یک شخص عادی هستید یا یک متخصص وب، اولین باری است که سایت دارید یا یک شخص حرفه ای هستید که سایتهای مختلفی دارد، فرقی نمیکند که سایتتان را خودتان طراحی کرده اید یا آن را به یک شرکت طراحی سایت سپرده اید. عملکرد این بخش از سرچ کنسول چیست و چه تاثیری در ارتقاء سایت دارد؟ تنظیمات هم به بررسی وضعیت سایت، شناسایی بدافزارها، گزارش اقدامات نادرست و هرگونه تبلیغات می‌پردازد. آنالیتیکس برای بررسی رفتار کاربر و سرچ کنسول برای بررسی روند سایت است. این بخش شامل انواع طرحواره هایی است که گوگل در سایت شما برای نمایش ریچ ریزالت شناسایی کرده است.

بعضی از نقشه های سایت بصورت ایندکس هستند و تمام نقشه ها در یک فایل می باشد. بدین ترتیب دیگر نیاز نیست برای هرنوع پست تایپ در سایت یک نقشه ثبت کنید. سرچ کنسول، ابزاری است که گوگل به صورت رایگان در اختیار کاربران قرار داده اما با تسلط و کسب مهارت در کار با آن می‌توان به درآمد نیز رسید. کار با این ابزار تخصصی را می‌توان با شرکت در دوره‌های مربوطه فرا گرفت و بعد از آن به شکل‌های مختلف وارد بازار کار شد.

سرچ کنسول گوگل چیست و چه کاربردی دارد؟

شناسایی صفحاتی که بازدید آنها بیشتر از بقیه است را خیلی راحت از طریق گوگل کنسول تجربه می‌کنید و می‌توانید رتبه‌بندی وب سایت را در نتایج جستجو خیلی از قبل بهتر کنید. خیلی راحت می‌توانید ایرادات تکنیکال و فنی را داخل وب سایت شناسایی کرده و آنها را به طور کامل برطرف کنید. با استفاده از گوگل کنسول وضعیت بازدید کنندگان یا همان ترافیک را زیر نظر می‌گیرید و کاملاً متوجه می‌شوید که کدام کاربر از کجا وارد سایت شده و برای استفاده از سایت شما از چه دستگاهی استفاده می‌کند. اطلاعات و داده‌های گوگل سرچ کنسول می‌تواند به مدیران بازاریابی در برنامه‌ریزی و ارزیابی کمپین‌های بازاریابی کمک کند. با تحلیل دقیق میزان ترافیک و عملکرد کلمات کلیدی، می‌توانید بررسی کنید که آیا کمپین‌های تبلیغاتی و محتوایی به اهداف خود رسیده ‌اند یا خیر.

  • تگها قطعه کدی هستند که داخل سایت یا اپلیکیشن تحت وب خود قرار میدهید تا به وسیله آن ابزاری که قصد استفاده از آن در سایت یا اپلیکیشن خود را دارید را با همان سایت یا اپلیکیشن مرتبط سازید.
  • همان‌طور که گفتیم سرچ کنسول دست راست متخصص سئو است و با استفاده از آن می‌تواند تحلیل دقیق‌تری در مورد وضعیت سایت و سئو آن داشته باشد.
  • این سوالات ذهن بسیاری از صاحبان یک برند و وب‌سایت را به خود مشغول می‌کند.
  • با توجه به اینکه سالیانه بیش از ۷۰% ترافیک ساست ها از طریق تلفن همراه است بنابراین شما باید حتما مطمئن شوید که طراحی سایت شما می تواند محتواها را به خوبی در تلفن های هوشمند نمایش دهد.
  • با جست‌وجوی آدرس صفحه در این نوار، می‌فهمید که صفحهٔ مدنظر شما توسط گوگل ثبت و ایندکس شده یا نه.

گوگل برای رصد عملکرد سایت در صفحهٔ نتایج یک راه‌حل رایگان به‌نام «سرچ کنسول» (Google Search Console) در نظر گرفته است؛ ابزاری که با تجزیه‌وتحلیل گزارش‌های آن، می‌توانید بهترین نتیجه را از سئو و بازاریابی محتوایی بگیرید. استفاده از این سرویس به منظور بهینه سازی سایت برای موتورهای جستجو به ویژه موتور جستجو گوگل بسیار کارآمد خواهد بود. کسی که یک وب سایت دارند باید بتواند با استفاده از گوگل سرچ کنسول و داشتن تحلیلی درست و دقیق عملکرد خود را بهبود بخشیده و به جایگاه نتایج ابتدایی گوگل برسد. برای ثبت نقشه سایت در گوگل سرچ کنسول از منوی سمت چپ گزینه «Sitemaps» را انتخاب کنید.

اگر شده، اطلاعاتی مثل HTML صفحه، تطبیق‌پذیری با موبایل، خطاهای نمایش صفحه و… را دربارهٔ آخرین نسخهٔ ایندکش‌شدهٔ آن دریافت می‌کنید. با فیلترکردن هر صفحه، می‌توانید ببینید وضعیت هر محتوای شما در صفحهٔ نتایج چگونه است؛ از میانگین رتبه گرفته تا کوئری‌هایی که رتبه گرفته است. اگر سایت خودتان را هنوز ثبت نکرده‌اید، پیشنهاد می‌کنیم مقالهٔ «نحوهٔ ثبت سایت در سرچ کنسول در ۵ گام (آموزش تصویری)» را مطالعه کنید و سپس این مقاله را بخوانید. بخش بعدی مطلب را به بررسی دقیق هریک از مراحل راه‌اندازی سرچ کنسول گوگل اختصاص داده‌ایم. لینک‌های نمایش داده در لینک ریپورت گول سرچ کنسول شامل تمامی لینک‌هایی است که به سایت شما داده شده است. اگر لینکی را با استفاده از disavow tool حذف کرده‌اید همچنان در این قسمت نمایش داده خواهد شد.

این فیلترها شامل کلمات کلیدی (Queries)، صفحات (Pages)، کشورها (Country)، دستگاه‌ها (Devices) و تاریخ (Date) هستند. اگر نیاز دارید تا بیشتر با این ابزار فوق العاده آشنا شده و تمامی آموزش های لازم را به صورت رایگان دریافت کنید، کافی است در قسمت کامنت ها این موضوع را عنوان کرده و یا سوالات و ابهامات خود را مطرح کنید. از این که تا پایان مطلب گوگل سرچ کنسول جیست؟ با ما همراه بودید، از شما سپاس گزاریم. با استفاده از ابزار فوق العاده کارآمد سرچ کنسول، می توانید بررسی کنید که چه صفحاتی به وب سایت شما لینک زده اند. برخی از پارامترهای مربوط به سئو از طریق سرچ کنسول گوگل قابل ارزیابی و بررسی هستند.

ابزار URL Inspection به شما کمک می کند تا هرصفحه ای را تجزیه و تحلیل و مشکلات آن را شناسایی کنید. ابزار بازرسی URL به شما کمک می‌کند URL های خاصی را تجزیه و تحلیل کنید. در صورتی که در زمینه تحلیل و آنالیز تجربه یا مهارتی ندارید حتما فردی را برای این کار استخدام کنید زیرا تجزیه و تحلیل دقیق، به تعیین بهترین مسیر برای فعالیت سایت کمک می‌کند. آنالیز گزارش‌های دریافتی از سرچ کنسول باید مو به مو انجام شود و هرکدام از گزارش‌ها از چند جنبه بررسی شوند تا در نهایت، بهترین تصمیمات در مورد وضعیت وب‌سایت و نحوه مدیریت و فعالیت آن گرفته شود. همان طور که در بالا اشاره شد، یکی از راه‌های اعلام حضور به گوگل ثبت نقشه سایت در گوگل سرچ کنسول است. تنها کافی است یک بار نقشه سایت را در بخش Sitemap سرچ کنسول اضافه کنید، از آن پس به بعد از هر تغییر در صفحات سایت، این بخش به طور خودکار به روزرسانی می‌شود.

اما این داده‌ها بدون پردازش و تحلیل دقیق، اطلاعات محدودی در اختیار مدیران سایت قرار می‌دهند. هوش مصنوعی می‌تواند این داده‌ها را پردازش کرده و الگوهایی را استخراج کند که برای بهبود سئو مفید هستند. گوگل سرچ کنسول اطلاعات دقیقی از کلمات کلیدی و صفحات پربازدید ارائه می‌دهد که می‌تواند به شما کمک کند تا محتوای خود را دقیق‌تر برنامه‌ریزی کنید. با شناسایی صفحات و کلمات کلیدی موفق، می‌توانید محتوای مشابه یا مرتبط ایجاد کنید و بخش‌های ضعیف‌تر سایت را تقویت کنید. به این ترتیب، محتوای سایت شما به شکلی هدفمند و بر اساس نیازها و علایق کاربران توسعه می‌یابد. گوگل سرچ کنسول یک سرویس آنلاین رایگان است که توسط گوگل فراهم شده است.

نحوه کار با گوگل سرچ کنسول

توجه داشته باشید که مبدا زمانی برای روزها در گوگل سرچ کنسول براساس ساعت زمانی منطقه اقیانوس آرام است. همچنین علاوه بر گزارش‌های روزانه می‌توانید گزارش‌های دوره‌های زمانی مختلف را نیز ببینید. از آن جا که بیش از ۴۰ درصد سایت‌های موجود با استفاده از وردپرس ساخته شده‌اند، آموزش نصب سرچ کنسول بر روی وردپرس و افزونه پرکاربرد یواست بسیار مهم است.

حالا نوبت آن است که سرکی به بخش‌های مختلف سرچ کنسول بکشیم و کاربرد هریک از آن‌ها را یاد بگیریم. اگر نمی‌دانید سرچ کنسول چیست و چه گزارش‌هایی به شما می‌دهد، جای درستی آمده‌اید! Google Search Console راهی برای ارتباط میان Google و صاحبان وب‌سایت است. از این طریق صاحبان وب‌سایت می‌توانند مشکلات، خطاها و حتی جریمه‌هایی که گوگل برایشان مشخص کرده را مشاهده کنند. نردبان قصد دارد به شکلی حرفه‌ای، جایگاه مشتری را در فضای وب دگرگون کند.

گوگل سرچ کنسول (Search Console) چیست؟

سرچ کنسول گوگل چیست و چه کاربردی دارد؟

داخل آن یک سری لینک کوچک وجود دارد که آن را در بالای صفحه وب می‌توانید ببینید. مثلاً متوجه می‌شوید که بخش خدمات محصولات یا آموزش‌ها در کدام قسمت سایت قرار گرفته و چگونه می‌توانید آنها را تغییر دهید. بخش بعدی مربوط به نقشه سایت یا همان Sitemaps است؛ به این صورت که می‌توانید از آن شبیه به یک نقشه راه استفاده کنید. این بخش به گوگل اعلام می‌کند که کدام یک از قسمت‌های سایت شما باید ایندکس شود. یعنی کدام قسمت از سایت را باید بگردد تا سریعتر و دقیق‌تر ایندکس را انجام دهد. بعضی از صفحات داخل گوگل هستند که دیگر در نتایج جستجو ظاهر نمی‌شوند و اصلاً کار بد نیستند.

رتبه گوگل مربوط به تمامی نتایجی است که از سایت به دست آورده اید اما این مربوط به یک مطلب یا یک کلمه کلیدی خاص است. همانطور که یک نویسنده به قلم نیاز دارد، وب مستر هم حتماً به سرچ کنسول نیاز دارد تا کارش را پیش ببرد و بدون وجود آن نمی‌تواند روی سئو و به طور کلی بر روی سایت نظارت خوب و درستی داشته باشد و هیچ کاری از پیش نخواهد رفت. گوگل آنالیتیکس رفتار و تعامل کاربر را بعد از ورود به سایت بررسی می‌کند و سرچ کنسول قبل از ورود. با بررسی این گزارش، می‌توانید لینک‌های شکسته را شناسایی مگ سئو و اصلاح کنید. با افزودن نقشهٔ سایت به سرچ کنسول، خزنده‌های گوگل دیگر مجبور نیستند با حدس و گمان، صفحات مهم و مرتبط سایت را پیدا کنند؛ مخصوصاً اگر سایتی بزرگ با صفحات متعدد دارید.

لازم است صبر کنید تا داده‌های مربوط به وبسایت شما توسط سرچ کنسول جمع آوری شوند و گزارش‌های مختلف تولید شوند. گوگل علاوه بر آن که به دنبال پیدا کردن بهترین نتایج جست و جو برای کاربران است، برای تجربه کاربری نیز اهمیت ویژه‌ای قائل است. اینکه تجربه کاربران از ورود به سایت شما چگونه است؟ با توجه به بخش Experience در گوگل سرچ کنسول می‌توانید این تجربه را در قالب ۳ بخش مشاهده کنید. همچنین میانگین رتبه شما را هم نمایش می‌دهد که بر اساس هر کدام خیلی راحت می‌توانید وضعیت خود را ببینید.

ایجاد حساب ایمیل با استفاده از دامنه پارک‌شده

مثلا می‌توانید وضعیت سایت در نتایج جستجوی تصویری گوگل و جستجوی عادی گوگل را مقایسه کنید. نکته مهم در مورد همه روش‌های نصب گوگل سرچ کنسول این است که پس از نصب شما هیچگونه اطلاعاتی درون گزارشات مختلف سرچ کنسول مشاهده نخواهید کرد. لازم است بین ۳ روز تا یک هفته صبر کنید تا داده‌های مربوط به وبسایت توسط سرچ کنسول جمع آوری شوند و گزارش‌های مختلف تولید شوند.

برخی اوقات اگر مشکل خاصی برای صفحات و محتوای شما پیش بیاید شما می تواند با وارد کردن URL صفحه و ورود به بخش coverage report ارورهای مربوط به عدم ایندکس صفحه و یا خطاهای موجود را بررسی کنید. در سرچ کنسول، بیشتر اطلاعات درباره وضعیت سایت در موتور جستجوی گوگل است. اطلاعاتی مانند میزان نمایش صفحات سایت و میزان کلیک کاربران در صفحات جستجوی گوگل و نحوه‎ی تعامل ربات‌های گوگل با سایت ما. همان‌طور که اشاره کردیم سرچ کنسول با بررسی قسمت‌های مختلف سایت، اطلاعات زیادی در اختیار کاربران قرار می‌دهد. اطلاعاتی مانند میزان نمایش سایت در صفحات سرچ گوگل، تعداد ورود کاربران به سایت، و مشکلات فنی موجود در سایت را می‌توان توسط این ابزار بررسی کرد.

شما می توانید با استفاده از سرچ کنسول لیست دقیق از لینک سازی های وب سایت خود را پیدا کنید. همچنین با استفاده از گوگل سرچ کنسول می توانید استراتژی دقیقی برای آن به وجود بیاورید. منظور از گزارش کلیک، هر کلیکی است که کاربر در صفحه نتایج جست و جو بر روی سایت شما انجام داده است. این کلیک می‌تواند شامل موارد مختلف عکس، فیلم، محتوای متنی و غیره باشد. این نکته مهم را باید حتما درباره average position به یاد داشته باشید که این گزینه در نمودار سرچ کنسول همواره باید به صورت متوسط و سیر سعودی باشد. در صورتی که افت ناگهانی و دائمی آن را در طی چند هفته مشاهده کردید نشان دهنده این است که جایگاه و رتبه صفحات شما در گوگل در حال کاهش است و این میتواند به دلیل پنالتی شدن از جانب گوگل و یا مشکلات سئو سایت شما باشد.

سرچ کنسول این امکان را به شما میدهد تا بررسی کنید کدام یک از لینک های شما محبوب بوده و از طریق discover ورودی داشته بنابرین با یک بررسی موشکافانه در گوگل سرچ کنسول شانس بیشتر دیده شدن را خواهید داشت. فاکتورهای دست یافتن به بخش دیسکاور گوگل جزو رمز و رازهای گوگل است که کمتر کسی موفق شده به چگونگی آن پی ببرد. در سرچ کنسول بخشی وجود دارد تا URLهای دلخواه سایت خود را وارد کرده و از ربات های گوگل بخواهید آن ها را بررسی و ایندکس کنند. البته گوگل رصد عملکرد دامنه یا پیوند یکتا را به محض وارد کردن آدرس آن آغاز می‌کند اما تا زمانی که مرحله تایید مالکیت آن را به‌صورت کامل انجام ندهید نمی‌توانید داده‌های مربوط به آن را ببینید. به این نکته نیز توجه داشته باشید که تنها تایید مالکیت وب‌سایت هیچ تأثیری روی رتبه آن در صفحه نتایج ندارد و آن را افزایش یا کاهش نمی‌دهد. مدیران وبسایت یا به عبارتی ادمین وبسایت برای نظارت کردن بر نحوه کار وبسایت‌شان از گوگل سرچ کنسول (یا همان گوگل وبمستر تولز ) استفاده میکنند.

بنابراین بررسی مداوم این بخش برای همه صاحبان کسب و کارهای آنلاین ضروری است. وبلاگ نت‌افراز (نت‌افراز بلاگ)، در سال ۱۳۹۸ به هدف تولید محتوای آموزشی، علمی و خبری ایجاد شده است.هدف اصلی این بلاگ، ایجاد آموزش برای استفاده از خدمات نت‌افراز و خدمات مرتبط به آن می‌باشد. از ابتدایی‌ترین تا حرفه‌ای ترین اشخاص می‌توانند از این سرویس استفاده کنند.

بنابراین اگر وب سایت شما دارای پروتکل HTTP باشد اما شما آن را به صورت HTTPS به ثبت برسانید، هیچ آماری برای وب سایت شما نمایش داده نخواهد شد و بالعکس. Google Search Console همواره تلاش می کند تا با ارائه آنالیزهای دقیق به بهبود وضعیت وب سایت شما کمک کند. گزارش Enhancements and experience اطلاعاتی را در خصوص قابلیت استفاده از تلفن همراه، داده های اسکیما و تجربه صفحه است. این بخش اطلاعات بسیار خوبی در اختیار شما می گذارد که هریک به ابزار مستقل در کنسول ارجاع داده می شود. برای مثال یک محتوا می‌تواند در مسیر خانه و پس از آن مقالات تخصصی باشد.

در بخش گزارش اجمالی، خلاصه‌ای از وضعیت کلی سایت و تعداد کلیک‌های دریافتی از گوگل در سه ماه گذشته خواهید داشت. در قسمت Performance (عملکرد) تعداد کلیک‌های دریافتی سایت از صفحه نتایج جستجوی گوگل را مشاهده خواهید کرد. کار اصلی سئو کار این است که سایت خود را برای موتورهای جست‌وجو بهینه کند. یکی از ابزاری که در این مسیر به سئوکاران کمک می‌کند گوگل سرچ کنسول است.

این ابزار برای نظارت و عیب‌یابی وب‌سایت بسیار موثر بوده و نقش مهمی در ارتقای جایگاه سایت ایفا می‌کند. وقتی در موتور جستجوی گوگل چنین تعریفی گنجانده شده؛ به این معنی است که اطلاعات در حافظه گوگل فهرست بندی شده اند و وقتی مطلبی در گوگل ایندکس می‌شود، یعنی این مطلب به ثبت رسیده و با جست‌وجو، یافت می‌شود. در این روش گوگل سرچ کنسول Google Search Console اطلاعات کمتری در اختیار داشته و در نتیجه اطلاعات کمتری نیز در اختیار شما قرار خواهد داد.

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا