لیست کامل تمام خطاهای سرچ کنسول + راه حل رفع آنها ویکی دمی
این ابزار به شما کمک میکند تا عملکرد سایت خود را در موتورهای جستجو بررسی کنید و مشکلات احتمالی را شناسایی و رفع نمایید. با این حال، گاهی اوقات کاربران با مشکلاتی در استفاده از این ابزار مواجه میشوند. در این مقاله از سایت آموزش آنلاین کلاسیتو، به بررسی مشکلات رایج در گوگل سرچ کنسول و نحوه حل آنها میپردازیم. اگر از صاحبان کسب و کارهای آنلاین در بستر گوگل و وب سایت ها هستید، بدون شک یکی از دغدغههای شما، خطاهای سرچ کنسول است.
به طور مثال صفحات دسته بندی خالی از محتوا، یا صفحاتی که هیچ محتوایی ندارند ممکن است در این گروه قرار بگیرند، این صفحت حکم قفسه های خالی فروشگاه را دارند. علت بعدی می تواند این باشد که موضوع صفحه با موضوع سایت شما همخوانی ندارد. بنابراین برای برطرف کردن این خطا، یا باید به آنها محتوا اضافه نموده و صفحه را اصلاح کنید و یا اینکه آن را ریدایرکت کنید. این خطا به این معناست که محتوای تکراری در سایت خود دارید و گوگل صفحات مقصد کنولیکالی متفاوت از آنچه شما انتخاب کردهاید انتخاب کرده است.
چنین صفحاتی خزندههای موتورهای جستجو را گمراه کرده و منابع آنها را برای خزیدن در وب سایت هدر میدهند و همچنین بر رفتار کاربر تأثیر منفی میگذارند. با این حال، گاهی اوقات به دلیل راهاندازی نادرست وبسایت، تگهای Canonical ممکن است به درستی نمایش داده نشوند. به عنوان مثال، در تمام صفحات، تگ Canonical ممکن است حاوی URL صفحه اصلی باشد. بنابراین، شما باید تمام صفحات موجود در این گزارش را بررسی کنید تا مطمئن شوید که صفحهای با تگهای Canonical نادرست وجود ندارد. حتی اگر گوگل URL را کشف کرد، اما احساس نمی کرد که برای خزیدن زمان کافی است. اگر میخواهید این صفحه ترافیک جستجوی ارگانیک دریافت کند، بیشتر از داخل وبسایت خود به آن پیوند دهید.
بنابراین در رفع این خطا باید نسخه اصلی محتوا را با کمک تگ کنونیکال به گوگل نشان دهید. این خطا زمانی در سرچ کنسول گوگل رخ میدهد که با استفاده از ابزار Removal سرچ کنسول، درخواست حذف موقتی (نهایتا ۶ماهه) صفحه یا صفحات مشخصی از وبسایت برای سرچ کنسول ارسال شده باشد. با کمک این ابزار میتوانید بهطور مستقیم به کنسول جستجوی گوگل دستور بدهید، URL صفحه یا صفحاتی را از فهرست گوگل برای مدت زمانی کوتاه خارج کند. خطاهای سرور از خطاهای مهم سرچ کنسول است و نشان میدهد کاربران شما نیز برای دسترسی به صفحات مختلف سایتتان با این خطا مواجه خواهند شد. خطاهای ۵۰۰ تجربه کاربری بدی ایجاد کرده و اگر رفع نشود رتبه شما در گوگل را کاهش میدهند و ترافیک شما نیز به تدریج کم خواهد شد.
بخشی از خطاهای سرچ کنسول مربوط به جریمههایی است که توسط نیروی انسانی گوگل گزارش شده است. قبل از هر چیزی محتوای صفحه را بررسی کنید و ببینید مشکلی در این خصوص وجود نداشته باشد. بعد از آن وارد سرچ کنسول وب سایت شوید و به صورت دستی درخواست ایندکس صفحه را ثبت کنید.
ببینید که کدام عنصر در وب سایت شما باعث کاهش سرعت بارگذاری صفحه و تداخل در کارکرد عناصر داخلی صفحه میشود. مشکلات مربوط به Core Web Vitals با تغییرات ظاهری و کدنویسی قابل حل است. از آنجایی که ربات نمیتواند سایت را crawl کند، صفحات مگ سئو شما ایندکس نمیشود. Google میتواند URL شما را پیدا کند، اما سرور به موقع بارگذاری نمیشود تا ربات بتواند آن را crawl کند. هر زمان که مشکلی در سرور رخ دهد، در سرچ کنسول، به صورت Server error (5xx) نشان داده میشود.
خطای ریدایرکت زمانی رخ میدهد که خزندههای گوگل هنگام دنبال کردن لینکهای ریدایرکت شده در سایت با مشکل مواجه میشوند. ریدایرکت (Redirect) به معنای هدایت یک آدرس اینترنتی به آدرس اینترنتی دیگر است. زمانی که کاربری به آدرس اولیه (آدرس مبدا) مراجعه میکند، به طور خودکار به آدرس جدید (آدرس مقصد) هدایت میشود. عمل ریدایرکت عمدا و برای برخی بهبودهای سئو در سایت یا رفع مشکلات برخی لینکها انجام میشود، اما گاهی مشکلاتی در این لینکها به وجود میآید که سرچ کنسول میتواند گزارش دقیقی از آن به شما بدهد. بهتر است فایل robots.txt خود را نیز مورد بازبینی قرار دهید تا مطمئن شوید این خطا از سمت این فایل اتفاق نیفتاده باشد. در نهایت لینک noindex شده را در سرچ کنسول به صورت دستی ایندکس کرده و تا چند روز عملکرد صفحه را رصد کنید تا به درستی در نتایج گوگل ظاهر شود.
Google Search Console – سرچ کنسول گوگل
فهرست مطالب
اگر صفحات وب سایت در بارگذاری از طریق پروتکل HTTPS مشکل دارند، باید ارتباط گواهی SSL و ریدایرکت از HTTP به HTTPS را بررسی کنید. اگر صفحات تکراری بدون تگ Canonical مناسب پیدا کردید، باید صفحه اصلی را بین آنها شناسایی کنید و URL آن را در تگ Canonical تمام صفحات تکراری قرار دهید. برای انجام این کار، از رابط پنل اداری استفاده کنید یا با مدیر سیستم خود تماس بگیرید.
زمانی که گوگل سعی کند یک صفحه از سایت شما را بررسی کند اما با خطای ۴۰۴ روبرو شود، آن را در این قسمت قرار میدهد. در واقع این صفحه یا صفحات قبلا ایندکس شده بودند اما امروز به ناگهان ۴۰۴ شده اند. این مشکل میتواند به دلیل وجود خطاهای سروری ۵۰۰ یا خطاهای ۴۰۰ باشد. ایندکس شدن به معنی این است که گوگل یک صفحه از سایت شما را بررسی و ذخیره کرده است. اگر صفحه ای ایندکس شده و البته قدرت سئو خوبی داشته باشد، در نتایج جستجو نمایش داده میشود.
علت این ارور ممکن است کدنویسی ناقص سایت یا حتی کدهای جاوااسکریپت صفحه باشد. اگر برای رفع خطاهای سرچ کنسول دانش کافی ندارید، حتماً از یک متخصص کمک بگیرید؛ در غیر این صورت ممکن است با مشکلات جدی تکنیکال روبرو شوید. اگر وب سایت اینترنتی خودتان را با سایت ساز پرتال ساختید، برای رفع خطای سرچ کنسول با کارشناسان پشتیبانی تماس بگیرید. با رفع خطاهای سرچ کنسول میتوانید عملکرد سایتتان را بهبود ببخشید؛ رتبه بهتری در گوگل به دست بیاورید و نگران ایندکس نشدن صفحات جدید سایتتان نباشید.
نمایش این خطا حکایت از مشکلات فنی نظیر کدنویسی در CMS، یا کد نامناسب PHP دارد که باعث به تأخیر انداختن پردازش درخواست ها توسط سرور می شود. گوگل در آخرین آپدیت سال ۲۰۲۳ تمام وب سایتهایی که از ویدئو به عنوان محتوای تکمیلی مقالات و صفحات استفاده کرده بودند را از بخش SERP video حذف کرد. گوگل برای تجربه کاربری بهتر فقط ویدئوهای سایتهایی مثل یوتیوب، آپارات و… که به صورت تخصصی در زمینه تولید ویدئو فعالیت میکنند را ایندکس میکند. خطاهای بخش Mobile Usability سرچ کنسول، Mobile-Friendly Test tool و Mobile-Friendly Test API از تاریخ ۱ دسامبر ۲۰۲۳ از لیست خطاهای سرچ کنسول حذف شده است.
برای رفع این خطا، مطمئن شوید که صفحات از مقادیر نسبی عرض و موقعیت برای عناصر CSS استفاده می کنند و مطمئن شوید که تصاویر نیز می توانند مقیاس شوند. “Viewport” روشی فنی است که مرورگر شما می داند چگونه تصاویر و سایر عناصر وب سایت شما را به درستی مقیاس بندی کند تا در همه دستگاه ها عالی به نظر برسد. این کار احتمالاً به کمک یک توسعهدهنده نیاز دارد، مگر اینکه به HTML آشنایی کافی داشته باشید. اخطارها به اندازه خطاها جدی نیستند، اما همچنان نیازمند توجه شما هستند. توجه داشته باشید که این فرآیند ممکن است تا چند روز طول بکشد و نتایج فوری نداشته باشد. گوگل باید دوباره صفحه را بررسی کند و تصمیم بگیرد که آیا آن را دوباره در نتایج جستجو قرار دهد.
ما در مقاله جداگانهای با عنوان «آموزش استفاده از سرچ کنسول گوگل»، نحوه ثبت سایت و روش استفاده از این ابزار را به طول کامل توضیح دادهایم. همچنین مطالعه مقاله «نحوه استفاده از گوگل سرچ کنسول برای بهبود سئو» نیز میتواند مفید باشد. گوگل سرچ کنسول (Google Search Console) یکی از ابزارهای رایگان گوگل است که به شما اجازه میدهد تا سایت خود را در موتور جستجوی Google ثبت کرده و ورودی وبسایت را افزایش دهید.
این خطا به این معنی است که Googlebot از دسترسی به صفحه برای خزیدن، فهرستبندی و رتبهبندی آن مسدود شده است. چه کاربران بتوانند بدون مشکل به صفحه دسترسی داشته باشند یا نه، ممکن است این اتفاق بیفتد. می توانید این کار را با استفاده از ابزار کرال سایت مانند ScreamingFrog یا Sitebulb انجام دهید. اینها همچنین دارای ابزارهای مفیدی هستند که به شما در رفع خطاهای ریدایرکت کمک می کنند.
مدیران سایت با استفاده از این ابزار میتوانند یک صفحه یا چندین صفحه یا حتی تمام سایت را از دید گوگل خارج کنند. در چنین شرایطی آن صفحات بهصورت موقت (۶ ماه) از ایندکس در میآیند، اما سپس مجددا ایندکس میشوند. محتوای فایل robots.txt را بررسی کنید و مطمئن شوید که ساختار و قوانین آن صحیح است. صفحه را بررسی کنید و از وجود لینکهای شکسته یا عکسها و فایلهای مفقود مطمئن شوید. مطمئن شوید که صفحه مورد نظر واقعا وجود دارد و درست لینک شده است.
آموزش برطرف کردن خطای Server error(5xx) در Google Search Console
برای رفع این خطا، طراحی ریسپانسیو برای صفحات سایت خود در نظر بگیرید و دیدگاه را مطابق با عرض و مقیاس دستگاه تنظیم کنید. یک مجموعه ای از URL، از URL های تکراری بدون صفحه متعارف مشخص شده است. شما صریحاً درخواست کردید که این URL ایندکس شود، اما چون تکراری است و گوگل فکر می کند که URL دیگری کاندیدای بهتری برای canonical است، گوگل این URL را ایندکس نکرد. یک تگ متعارف(canonical tag) یک خط واحد در HTML شما است که به موتورهای جستجو میگوید کدام نسخه از URL را باید در اولویت قرار دهند و همه سیگنالهای پیوند را به آن نسخه ادغام میکند. برای حذف این URL ها از فهرست و رفع Indexed، اگرچه توسط اخطار robots.txt مسدود شده است، باید دستور Disallow را برای این URL ها در فایل robots.txt خود حذف کنید. سپس خزنده ها دستورالعمل noindex را می بینند و این صفحات را از فهرست حذف می کنند.
سعی کنید صفحه خود را با استفاده از آزمایشگر robots.txt بررسی کنید. هر زمان که از سمت سرور یکی از سایر کدهای پاسخ خانواده ۴۰۰ برگردونده بشه که جزو کدهای بالاتر نباشه، این پیغام رو می بینید. سرور یکی از کدهای خانواده 4XX به جز ۴۰۱، ۴۰۳ و ۴۰۴ رو پاسخ داده که باید علتش رو پیدا کنیم. کلیه حقوق این سایت متعلق به آژانس دیجیتال مارکتینگ وب آنجل (کاوشگران آداک) می باشد.
در این نمونه بالا، صفحاتی که مشاهده میکنید در واقع صفحات پرسش و پاسخی است که در فرین آکادمی وجود دارد و خب خیلی برای من مهم نیست که حتما لیست شان در نقشه سایت باشد. برای دسترسی به این بخش از سرچ کنسول، روی گزینه valid که در تصویر پایین هم مشخص است، کلیک کنید. کار با ابزارهای مختلف سرچ کنسول را در کارگاه سرچ کنسول بهخوبی میآموزیم و کاربرد آنها را بهطور کامل بررسی میکنیم. میتوان «کاپریلا» را به عنوان یکی از پلتفرمهای برتر برای تبلیغات آنلاین هدفمند معرفی کرد. کاپریلا با بهرهگیری از هوش مصنوعی، بهترین و مرتبطترین تبلیغات هدفمند کلیدواژهای را با توجه به کمپینهای فعال کسب و کار به کاربران نمایش میدهد. این پلتفرم با شبکهای گسترده از ناشران برای انتشار تبلیغات کلیکی و اجارهای همکاری میکند.
چنانچه تجربه و یا پرسشی در این زمینه دارید می توانید با کارشناسان رایا پارس در بخش نظرات به اشتراک بگذارید. یکی از مهمترین کارهایی که در سئو فنی یا سئو تکنیکال باید انجام دهید، پیدا کردن و رفع خطاهای soft 404 است. در این هنگام، سرور به جای اینکه کد خطای http 404 (یافت نشد) را برگرداند، کد http 200 را برمیگرداند؛ یعنی صفحه مورد نظر در سایت پیدا شد.
این پیغام بهتون میگه که ربات های گوگل URL رو خزیدن، اما هنوز ایندکس نکردن. حالا یا ممکنه به زودی صفحه ایندکس بشه یا اینکه از نظر گوگل صفحه انقدر مهم نبوده که ایندکسش کنه؛ مثلا لینک های داخلی نداره، محتواش کمه یا محتوای تکراری داره. صفحاتی که در مقابل درخواست کراول ربات های گوگل کد ۴۰۴ رو برگردونن با این خطا در جدول گزارش Pages دسته بندی میشه. متاسفانه راهی نیست که به گوگل بات ها بگیم دست از سر یک صفحه بردارن. 😕 خزنده های گوگل خودشون به مرور بیخیال صفحاتی میشن که پاک کردیم. چند راه حل مختلف برای این وجود دارد، اما ابتدا باید مشخص کنید که آیا می خواهید صفحه ایندکس شود یا خیر.
برای بررسی دقیقتر این خطا و پیدا کردن بخش مشکلدار متن، سعی کنید نسخههای مختلف وبسایت را در دستگاههای مختلف بررسی کنید. صفحاتی را که در این بخش میبینید، گوگل شناسایی کرده است اما تشخیص داده که اهمیت پایینی دارند. اگر این صفحات مهم هستند، به آنها لینک داخلی دهید و برایشان بک لینک بگیرید تا شانس بیشتری برای ایندکس شدن داشته باشند. این خطای رایج سرچ کنسول بیانگر مشکلات نمایش و سازگاری صفحات سایت با دستگاههای موبایل است.
صفحه خود را Refresh کنید و بررسی کنید که آیا کد خطا را نشان میدهد یا خیر. هنگامی که رباتهای خزنده گوگل در صفحات سایت شما میخزند، مدت زمان خاصی را برای بارگذاری اختصاص میدهند. اگر در این مدت بنا به دلایلی که در ادامه بررسی خواهیم کرد، سرور سایتتان پاسخگو نباشد، علمیات خزش متوقف میشود و خطای سرور گزارش داده خواهد شد.
در چه صورتی با خطای ۴۰۴ مواجه میشویم؟
از این زمان از کار افتادن برای پاک کردن همه مشکلات مزاحم دیگری که در گزارش پوشش شاخص شناسایی کردهاید استفاده کنید. گوگل با شما موافق نیست که کدام نسخه از یک صفحه را باید ایندکس کند. بهترین کاری که میتوانید انجام دهید این است که مطمئن شوید برچسبهای متعارف در همه صفحات تکراری وجود دارد، این موارد متعارف سازگار هستند، و شما فقط به صورت داخلی به کانونیکال خود پیوند میدهید. اینها برای سئو مضر هستند زیرا هر اعتباری را که یک صفحه از طریق بک لینک های خارجی بین دو نسخه جمع می کند کاهش می دهد. همچنین موتور جستجو را مجبور میکند که منابع خود را برای خزیدن چندین URL برای یک صفحه تلف کند و میتواند گزارش تحلیلی شما سئو مگ را نیز بسیار بهم ریخته کند.
Googlebot این موارد را دیده است و نمی تواند صفحه شما را ایندکس کند. این بخش در واقع در حال نشان دادن صفحاتی از سایت شماست که برای گوگل شناخته شده هستند. به طور کلی لینک دادن به صفحات با آدرس اشتباه یا صفحاتی که حذف شده اند، به یک صفحه ۴۰۴ ختم خواهد شد.
راهنمای جامع شخصیسازی Microsoft Edge برای تجربهای بهتر
بعد از حل مشکلات امنیتی سایت میتوانید گزینه Request Review را انتخاب کنید تا خزندههای گوگل مجدد سایت شما را بررسی کنند. اما اگر از واحد پول ریال استفاده کنید، قطعاً کاربران تجربه کاربری خوبی در سایت شما نخواهند داشت. ابعاد نمایش وب سایت خودتان را در مانیتورهای بزرگ و تبلت و گوشیهای کوچک تنظیم کنید. وب سایت شما در صفحه نمایشهای با ابعاد مختلف باید بدون مشکل باشد. با استفاده از meta viewport tag یک ویو پورت مشخص برای دستگاههای مختلف داشته باشید. در بخش داخلی Pages دو بخش Errors و Excluded در گروه Not Indexed و دو قسمت Valid و Valid WithWarning در گروه Indexed قرار میگیرند.
خطا URL blocked due to other 4xx issue در سرچ کنسول
اگر این مشکل را مشاهده می کنید، احتمالاً برخی از کاربران تلفن همراه خود را ناامید کرده اید و به طور بالقوه برخی از ترافیک ارگانیک را از دست داده اید. ممکن است وقت آن رسیده باشد که با یک آژانس تماس بگیرید یا یک توسعه دهنده را استخدام کنید تا وب سایت شما واکنش گرا باشد. در روزهای اولیه طراحی ریسپانسیو، برخی از توسعه دهندگان ترجیح می دادند به جای اینکه وب سایت را به طور کامل واکنش گرا کنند، وب سایت را برای تجربه های موبایلی تغییر دهند. نمای با پهنای ثابت یک راه عالی برای انجام این کار است، اما با ورود بیشتر و بیشتر دستگاه های تلفن همراه به بازار، این راه حل جذابیت کمتری دارد. انتظار داشته باشید به زودی محتوای خود را در نتایج جستجو ایندکس شده ببینید.
نام این ۴ بخش، Errors، Valid With Warning، Valid و Excluded بود.پس از آپدیت، این ۴ بخش با هم ادغام شدند و ۴ نمودار به ۲ نمودار به نامهای Not Indexed با رنگ خاکستری و Indexed با رنگ سبز ایجاد شدند. در واقع دو بخش Errors و Excluded در گروه Not Indexed و دو قسمت Valid و Valid With Warning نیز در گروه Indexed قرار گرفتند. شما این صفحات رو از طریق فایل robots.txt مسدود کرده بودید، اما گوگل لینک این صفحات رو یجوری پیدا کرده و بهشون رسیده و ایندکسشون کرده! 😐معمولا اگه صفحه دیگه ای به URL مورد نظر شما لینک داده باشه، ممکنه ربات های گوگل بدون اینکه صفحه رو بخزن، اون رو ایندکس کنن.
رفع ارورهای سرچ کنسول گوگل میتواند بهبود قابل توجهی در سرعت بارگذاری صفحات و تجربه کاربری ایجاد کند. این فرآیند شامل شناسایی مشکلاتی است که توسط ابزارهایی مانند لایت هاوس (Lighthouse) شناسایی میشوند. لایت هاوس ابزاری است که توسط گوگل توسعه یافته و برای ارزیابی عملکرد، دسترسیپذیری، و SEO صفحات وب مورد استفاده قرار میگیرد. حل مشکل لایت هاوس و رفع ارورهای light house از جمله اقداماتی است که به بهبود نمره عملکرد سایت کمک میکند.
خطای Submitted URL blocked by robots.txt در سرچ کنسول
به همین دلیل ما پیشنهاد میکنیم هیچ وقت به سراغ آن نروید چراکه در حالت عادی از زمان ساخت سایت، کدهایی که در آن وجود دارند کاملا برای گوگل بهینه هستند و نیاز به تغییر ندارند. استفاده از رپورتاژ آگهی یکی از روشهای تبلیغات آنلاین برای گرفتن بکلینک و بهبود رتبه سایت در موتورهای جستجو به شمار میرود. رپورتاژ آگهی اگر به شکلی صحیح و متناسب با لحن هر رسانه نوشته شود تأثیرگذار است و رعایت تمام اصول و معیارهای انتشار رپورتاژ آگهی مناسب به صرف هزینه و زمان زیادی نیاز دارد.
زمانی که چند صفحه با محتوای خیلی شبیه به هم یا تکراری در سایت شما وجود دارد و در عین حال شما نمیخواهید آنها را حذف کنید، باید همه آنها را روی یکی از آنها که میخواهید در نتایج سئو شود، کنونیکال کنید. این فرمان به گوگل میگوید که صفحه یا صفحات مورد نظر شما را ایندکس نکند. هرکدام از این کدهای وضعیت اطلاعات مختلفی درباره موفقیت یا شکست یک درخواست ارائه میدهند. بهعنوان مثال، کد وضعیت ۲۰۰ نشان میدهد که همه چیز درست است و صفحه طبق انتظار در دسترس کاربر قرار میگیرد.
در این مقاله قرار است به بررسی خطاهای کد وضعیت (یکی از رایجترین انواع خطاهای سرچ کنسول) بپردازیم و راههای شناسایی و رفع آنها را با یکدیگر یاد بگیریم. اگر شما هم مدام سروکارتان با سرچ کنسول است، مطالعه این مقاله برایتان مفید و کاربردی خواهد بود. اگر با کدهای وضعیت آشنایی ندارید پیشنهاد میکنیم قبل از شروع مطالعه ادامه مطلب، ویدیوی زیر را مشاهده کنید.
- اگر با نوایندکس بودن این صفحات مشکلی ندارید که هیچ، اما اگر مشکل دارید، باید به کمک هر ابزاری که این تگ را در صفحه یا صفحات مورد نظر قرار داده اید، آن را حذف کنید.
- گوگل مجبور است حجم زیادی از محتوا را بخزد، بنابراین دوست ندارد زمان و تلاش خود را برای خزیدن این نوع پیوندها تلف کند.
- اگر مشکلی دارد، با استفاده از هر روشی که بلد هستید، تگ noindex را از صفحه یا صفحات مورد نظر پاک کنید.
- این همان منوی coverage است که تا الان خطاهای سرچ کنسول را از طریقش بررسی کردیم.
در این حالت ممکن است کاربران بدون مشکل از صفحه ما بازدید کنند، اما ربات گوگل قادر به کراول و ایندکس کردن آن نباشد. اگر تا این بخش از مطلب را بهخوبی مطالعه کرده باشید، با ۲۷ مورد از اصلیترین و متداولترین خطاهای سرچ کنسول آشنا شدهاید. در این بخش قصد داریم خطاهایی را بررسی کنیم که بهطور ویژه به اسکیمای درجشده برای محصولات مرتبط هستند.
۱۴. خطای Duplicate, without user-selected canonical
ببینید آیا صفحه در مرورگر شما قابل دسترسی است یا خیر، و سعی کنید از ابزار بازرسی URL استفاده کنید. ممکن است بخواهید با شرکت میزبان خود چک کنید، تا تأیید کنید که هیچ مشکل اساسی در پایداری سایت شما وجود ندارد. اگر صفحات زیادی در سایت خود دارید، ممکن است برای انجام این کار به کمک تیم فناوری اطلاعات خود نیاز داشته باشید. ابزارهای خزنده مانند Screamingfrog SEO Spider می توانند به شما کمک کنند تا سایت خود را به صورت انبوه اسکن کنید. این احتمالاً به این دلیل است که اگر نتوانند در سایت شما بخزند، قادر نخواهند بود قطعات جستجوی مفیدی را برای سایت شما ایجاد کنند.
البته بعضی افزونه های وردپرس به شکل خودکار بعد از ریدایرکت شدن صفحه، لینک آن را از نقشه سایت خارج میکنند. احتمالا میدانید که صفحه ۴۰۴ چیست؟ همانطور که بالاتر هم گفتم، صفحه ۴۰۴ آن صفحه ای از سایت تان است که وقتی میخواهید واردش بشوید با ارور ۴۰۴ روبرو میشوید. گزینه ای که در تصویر با فلش مشخص شده، همان بخش error و گزینه های کنار آن به ترتیب هشدارها، صفحات تایید شده و صفحات تایید نشده هستند که در این مقاله همه شان را به شما توضیح میدهم. مثلا اگر من همین صفحه که درونش هستید را به صفحه اصلی فرین آکادمی ریدایرکت بزنم، دفعه بعد که واردش شدید به جای این صفحه، صفحه اصلی را مشاهده میکنید. راهکار دوم این است که یک تکه کد به فایل robot.txt سایت اضافه کرده و از گوگل بخواهید صفحه را ایندکس نکند. استفاده از تبلیغات هدفمند در تبلیغات آنلاین روشی بسیار مؤثر برای افزایش ترافیک و بهبود سئوی وبسایت است.
استفاده درست از تگ canonical میتواند به خزندههای گوگل محتوای اصلی را مشخص کند تا راحتتر بتوانند آن را کراول کرده و رتبهبندی کنند. در صورت عدم مشخص کردن محتوای اصلی توسط تگ، شما با این ارور در سرچ کنسول مواجه خواهید شد و علاوه بر کاهش سئوی سایت، بودجه خزش خود را نیز هدر خواهید داد. شما میتوانید نقشه سایت خود را در این ابزار وارد کنید تا موتورهای جستجو بتوانند به راحتی لینکهای شما را بخوانند. نقشه سایت (Sitemap) فایلی است که در آن لیستی از تمام URLهای صفحات یک وبسایت به همراه اطلاعات مربوط به هر صفحه مانند تاریخ آخرین بهروزرسانی و اولویت آن صفحه ارائه میشود.
نحوه کار موتورهای جستجو به صورت خلاصه
شما میتوانید با بررسی دقیق تمام این لینکها و محتوای این صفحات، محتواهای اصلی و مهم را دسته بندی کرده و برای بقیه محتواها که تعامل و کلیک کمتری دارند تگ canonical را اعمال کنید. در برخی موارد این ارورها برای ما قابل فهم نیستند و منظور واقعی خطا را درک نمیکنیم. اگر وبمستر هستید، بهتر است این خطاها را شناخته و روشهای رفع آنها را یاد بگیرید تا بتوانید به بهترین نحو از این ابزار استفاده کنید.
خطای بعدی سرچ کنسول که قصد داریم آن را بررسی کنیم، «خطای URL blocked by robots.txt» است. این خطا زمانی رخ میدهد که رباتهای گوگل نتوانند به صفحه یا صفحات خاصی در وبسایت شما دسترسی پیدا کنند، چون در فایل Robots.txt دسترسی آنها را به این صفحات محدود کردهاید. فایل Robots.txt فایلی شامل دستورالعملهای ساده است که خزندهها برای مراجعه به بخشهای مختلف وبسایت از آن استفاده میکنند.
همچنین این ابزار هر مشکلی که در سایت وجود داشته باشد را به شما اطلاع میدهد تا با برطرف کردن آنها، رتبههای خوبی را به دست آورید. در این آموزش تصمیم داریم شما را با خطاهای سرچ کنسول آشنا کنیم تا با رفع آنها، گام مهمی در افزایش ورودی سایت از گوگل بردارید. برای رفع خطاهای سرچ کنسول گوگل، باید ابتدا نوع و علت خطا را مشخص کنید. برای این کار میتوانید از ابزارها و راهنماهای مختلفی که در سرچ کنسول گوگل ارائه شده است استفاده کنید.پس از شناسایی علت خطا، میتوانید اقدامات لازم را برای رفع آن انجام دهید.
لینک آن صفحه را در بخشی از سرچ کنسول به اسم URL inspection وارد کنید. پس از این کار، گوگل در یک صفحه جداگانه مشکلات آن صفحه را دقیقتر توضیح میدهد. اگر در درک توضیحات مشکل دارید، از تیم برنامهنویسی خود یا متخصصی در این زمینه کمک بگیرید. اگر شما فنی ترین فرد دنیا نیستید، ما میخواستیم این کار را کمی برای شما آسانتر کنیم، بنابراین راهنمای کامل رفع خطاهای سرچ کنسول گوگل را گردآوری کردیم.
سرچ کنسول به شما کمک میکند اطلاعات مفیدی را در مورد سایت خود و افرادی که از آن بازدید می کنند، بدست آورید. به جای اینکه منتظر باشید تا فردی وجود مشکل را به شما اطلاع دهد از کنسول جستجوی گوگل استفاده کنید و خطاهای ایندکس موجود را کشف نمایید. در مطلب فوق سعی کردیم به طور کامل نحوه رفع خطاهای سرچ کنسول را آموزش دهیم. با این حال اگر نتوانستید مشکل خود را حل نمایید، با ما در میان بذارید کمکتان کنیم. تا این بخش میدانید خطاهای سرچ کنسول گوگل در مراحل مختلفی از فرایند خزش، نمایهگذاری و نمایش صفحه در دستگاههای موبایل رخ میدهند. اما اگر صفحه شما کنونیکال است، مطمئن شوید که به گوگل اجازه crawl میدهید.
همچنین از کاراکترهای اضافی در انتهای نام فایل ویدیویی استفاده نکنید. با دستهبندی بالا، درک بهتری از وضعیت هر خطا و تأثیر آن بر رتبه سئوی صفحات وبسایت پیدا میکنید. در ادامه، خطاها و هشدارهای هریک از بخشها را بههمراه روش رفع آنها بررسی میکنیم. البته گوگل به کمک تگ کنونیکال صفحه اصلی را شناسایی کرده است، پس نیازی به اقدام خاصی نیست.
اگر میخواهید Googlebot بتواند این صفحه را بخزد، یا الزامات مجوز را حذف کنید یا با تأیید هویت به Googlebot اجازه دهید به صفحات شما دسترسی داشته باشد. همانطور که مطلع هستید روزانه به تعداد کاربرانی که از طریق گوگل نیازهای مختلف خود را جستجو و برطرف می کنند، اضافه می شود که طبق آمار رسمی سایت گوگل، این افزایش کاربر روزانه به بیش از ۸ … همواره سایت ها سعی دارند ترافیک ورودی خود از طریق گوگل را افزایش دهند، چراکه بیش از ۹۰ درصد ترافیک خود را از سمت موتورهای جستجوی گوگل بدست می آورند؛ و از طرف دیگر گوگل نیز سعی دارد تا خدمات … به همین خاطر اگر در مقالات وبلاگ یا صفحات لندینگ وب سایت از ویدئو در کنار محتوای متنی استفاده کرده باشید، ممکن است تمام ویدئوهای وب سایت شما ایندکس نشوند. البته اگر از سایت ساز پرتال استفاده کرده باشید، میتوانید بدون مشکل محصولات سایت را با واحد پول تومان قرار دهید. زمانی که ویو پورت صفحه با عرض دستگاههای مختلف سازگار نباشد با این خطا روبرو میشوید.
این گزینه جزو خطاهای سرچ کنسول قرار نمیگیرد و فقط مربوط به صفحاتی است که به علت ریدایرکت شدن، از ایندکس گوگل در آمدهاند. صفحات حاضر در این بخش به علت شکایت حقوقی از ایندکس گوگل خارج شدهاند. اگر وبسایت شما هک شده باشد و آن را با کد مخربی آلوده کرده باشند، این احتمال وجود دارد که این مشکل را در گزارشهای سرچ کنسول خود زیاد ببینید. هکرها برای دانلود فیلمهای غیرقانونی و اقدامات دیگر صفحات زیادی درست میکنند. بهتر است فورا محتوای مورد نظر را از سایت خود حذف کنید و مطمئن شوید که سایتتان هک نشده است.
URL تکراری نمونهای از صفحهای است که از طریق چندین تغییر قابل دسترسی است حتی اگر یک صفحه باشد. مثالهای رایج عبارتند از زمانی که یک صفحه هم با و هم بدون اسلش یا با پسوند فایل در پایان قابل دسترسی است. چیزی شبیه yoursite.com/index.html و yoursite.com که هر دو به یک صفحه منتهی می شوند. معمولاً زمانی اتفاق میافتد که شخصی سعی میکند یک ربات بد را مسدود کند و قوانینی بیش از حد سختگیرانه وضع کند. چیزی مانع از توانایی گوگل برای دانلود و رندر کامل محتویات صفحه شما شده است. همانطور که توصیه میشود، از ابزار Fetch as Google استفاده کنید و به دنبال مغایرتهایی بین آنچه Google ارائه میکند و آنچه هنگام بارگذاری صفحه در مرورگر خود میبینید، باشید.
• متا تگ viewport وجود ندارد، که به تنظیم محتوا با اندازه صفحه دستگاه موبایل کمک میکند. اگر صفحهای حذف شده است، اما هیچ صفحه جایگزین یا مشابهی برای تنظیم ریدایرکت وجود ندارد، یک پاسخ سرور ۴۱۰ تنظیم کنید. اگر صفحات به طور عمدی یا به دلیل تغییر آدرس اینترنتی حذف شدهاند، ریدایرکتهای ۳۰۱ را به صفحات مشابه یا معادل تنظیم کنید. اگر صفحاتی را پیدا کردید که به طور نامناسب کاربران را ریدایرکت میکنند، باید اقداماتی برای لغو چنین ریدایرکتهایی انجام دهید. اگر هنوز مطمئن هستید که مشکل حل شده است، میتوانید با کلیک بر روی VALIDATE FIX، فرآیند را به پایان برسانید. طبق گفته گوگل، یک قانون کلی خوب این است که صفحه در هر خط بیش از ۷۰ تا ۸۰ کاراکتر (حدود ۸ تا ۱۰ کلمه) در دستگاه تلفن همراه نمایش داده نشود.
خطاهای وضعیت گوگل سرچ کنسول، وضعیت نمایش صفحات وبسایت به کاربران را نشان میدهند؛ هرگونه مشکلی هنگام بازدید از وبسایت به کاربران میتواند روی تجربه آنها از وبسایت ما تاثیر منفی بگذارد. همین مورد را میتوان یکی از مهمترین عوامل کلیدی رتبهبندی وبسایت برای گوگل دانست که بهطور مستقیم روی سئوی سایت ما نیز تاثیرگذار است. محال است که در دنیای وب و سئو مشغول فعالیت باشید، اما گذرتان به گوگل سرچ کنسول نیفتاده باشد.
هنگامی که این موارد را پیدا کردید، اگر واقعاً URL ها از سایت شما حذف شده اند می توانید انها را از وب سایت و نقشه سایت خود حذف کنید. هنگامی که صفحه خود را در فایل robots.txt خود پیدا کردید، اگر میخواهید صفحه توسط گوگل دیده شود، آن را از حالت نو ایندکس در فایل ربات دربیاورید. اما اگر نمیخواهید آن صفحه ایندکس شود می توانید آن را حذف کرده و در آخر فایل را دوباره آپلود کنید. این خطا به این معناست که عناصر موجود در صفحه مثل دکمهها، لینکها و… آنقدر نزدیک به یکدیگر هستند که کاربران به راحتی نمیتوانند با انگشت خود به المان مورد نظر ضربه بزنند.
خطای Not found 404
شما در زمان ساخت سایت برای دریافت اینماد هم نیاز به گواهی SSL دارید. برای رفع این مشکل باید علت مسدودشدن رباتهای گوگل را پیدا کنید و تنظیمات مربوط به آن را حذف کنید. این خطاها مربوط به صفحات سایت شما هستند که گوگل نتوانسته به درستی آنها را ایندکس کند. FID یا تاخیر اولین ورودی، مدت زمانی است که کاربر اولین تعامل خود با صفحه (مثل کلیک روی یک دکمه یا لینک) انجام می دهد، اما صفحه به آن واکنش نشان نمی دهد.