سئو خارجی

مقایسه SSL و TLS و HTTPS؛ تفاوت در چیست؟ مگ هاست ایران

به گونه ای میباشد که روند ثبت آن آنی بوده و معمولا به صورت آنلاین انجام میگردد. این گواهینامه بیشتر برای وب سایت های معمولی و افراد حقیقی مورد استفاده قرار میگیرد. این به این معنی نمیباشد که شرکت ها و وب سایت های بزرگ نمیتوانند از آن استفاده کنند. گواهی DV پایین‌ترین نوع اعتبار را دارد و تنها هویت دامنه شما را تائید می‌کند. برای گرفتن تایید باید DNS سایت خودتان را به شرکت صادرکننده گواهی یا همان CA معرفی کنید.

به عنوان مثال ، وب سایت هایی که اطلاعات مهم کاربر را جمع آوری می کنند ، نیاز به امنیت انتقال داده های کاربر در سطح بالا دارند. بنابراین ، CA باید اعتبارسنجی مالک وب سایت را بر اساس سطح اعتمادی که می خواهند با آن راه اندازی شود، تنظیم کند. اکثر مرورگرهای اصلی از جمله گوگل کروم، فایرفاکس، اپرا و مایکروسافت اج، زمانی که کاربران از طریق یک اتصال ایمن به سایت دارای SSL دسترسی پیدا می‌کنند، نماد قفل را در کنار URL قرار می‌دهند. کاربران می‌توانند با کلیک بر روی قفل، گواهینامه SSL و جزئیات بیشتری را مشاهده کنند. به‌علاوه، استفاده از گواهینامه Wildcard امنیت ارتباط امن اینترنتی را برای تمامی زیردامنه‌ها بدون نیاز به نصب چندین گواهینامه جداگانه فراهم می‌کند و فرآیند مدیریت امنیت وب را ساده‌تر می‌سازد.

استفاده از HTTPS و گواهی SSL

در سناریوی MITM، مهاجم ممکن است یک گواهینامه SSL خودامضا با همان نام دامنه شما ایجاد کرده و خود را به‌عنوان سرور اصلی جا بزند. با این حال، باید توجه داشت که نسخه‌های قدیمی گواهی SSL، مانند SSL 2.0 و SSL 3.0، به دلیل آسیب‌پذیری‌های امنیتی شناخته‌شده، دیگر به اندازه پروتکل‌های جدید مانند گواهی TLS امن نیستند. امروزه TLS به‌عنوان پروتکل استاندارد برای برقراری ارتباط امن اینترنتی به کار گرفته می‌شود، چرا که در مقایسه با نسخه‌های پیشین، توانایی بیشتری در مقابله با تهدیدات و حملات سایبری دارد.

خدمات سئو سایت

گواهینامه SSL (همچنین به عنوان گواهی دیجیتال شناخته می شود) نقش مهمی در امنیت ارتباطات بین دو سیستم دارد. SSL با استفاده از یک گواهینامه SSL که به عنوان گواهی دیجیتال نیز شناخته می شود ، پیوند رمزگذاری شده ای برقرار می کند. اگر به دنبال ارائه دهنده گواهینامه SSL با بهترین پشتیبانی هستید، ما هاست ایران را به شما پیشنهاد می‌دهیم. کارشناسان هاست ایران با ارائه پشتیبانی ۲۴ ساعته، در تمام مراحل نصب گواهی SSL با شما همراه خواهند بود. اگر گواهی SSL به درستی پیاده سازی نشه، فایل هایی که باید از طریق HTTPS ارائه بشن، از طریق HTTP ارائه می شن.

زمانی‌که ما با استفاده از پروتکل HTTPS  اطلاعاتمان را می‌فرستیم، در واقع اطلاعات به لطف SSL کدگذاری می‌شوند؛ درنتیجه اگر هکری وسط راه این اطلاعات را بردارد، متوجه محتویات آن نمی‌شود یا نمی‌تواند آن‌ها را تغییر دهد. وقتی از گواهی SSL برخوردار باشید، ابتدای آدرس دامنه شما با پروتکل امن HTTPS  شروع می‌شود. اگر مالک دامنه هستید، با ثبت‌نام در وب‌سایت اَبر دِراک می‌توانید از کلیه گواهی‌نامه‌های معتبر موجود در پنل کاربری خود استفاده کنید. در این نوع گواهینامه SSL علاوه بر تامین امنیت اعتبار یک برند را نیز تایید میکند و اعتبار بالاتری نسبت به گواهینامه SSL DV دارد بازدید کننده با مشاهده نام برند و اعتبار آن با اطمینان بیشتر از آن وب سایت استفاده و در صورت نیاز خریدی انجام میدهد.

کلید عمومی برای رمزگذاری پیام استفاده می شه که فقط با کلید خصوصی قابل رمزگشایی هستش و بالعکس. در واقع تهدیداتی که یک فروشگاه آنلاین رو تهدید می کنه معمولا بیشتر از فروشگاه های فیزیکی هستش. یکی از موثرترین ابزارها برای محافظت از یک وب سایت، پروتکل SSL هستش که مخفف عبارت Secure Socket Layer به معنی لایه سوکت های امن. برای آشنایی با سایر ارائه‌دهندگان گواهی SSL رایگان و کم‌هزینه و دریافت اطلاعات کامل‌تر، می‌توانید به مقاله‌ای که پیش‌تر در این زمینه تهیه کرده‌ام مراجعه کنید.

به طور مثال این نوع گواهی هم شامل IRPOWER.COM و هم Subdomain.IRPOWER.COM خواهد بود اما شامل دامنه پارک Alias یا دامنه اضافی Addon وب سایت شما مانند Resellerarea.net نخواهد بود. به محض ورودتان به هر سایتی، از دو طریق می‌توانید مطمئن شوید سایت موردنظر از پروتکل امن HTTPS  برخوردار است یا خیر. اگر ابتدای آدرس دامنه یک علامت خطر (!) یا ارور «Your Connection is Not Private» را مشاهده کردید، به‌عبارتی سایت فریاد می‌زند که تحت پروتکل امن HTTPS  نیست.

نحوه تشخیص سایت‌های با پروتکل HTTPS

امروزه از پروتکل رمزگذاری به‌روز TLS برای امنیت وب‌سایت استفاده می‌شود. در پاسخ به سوال «TLS چیست» باید بگوییم یک پروتکل رمزگذاری به‌روز است که در حال حاضر روی وب‌سایت‌ها پیاده‌سازی می‌شود. بااین‌حال بسیاری از افراد هنوز آن را با نام SSL می‌شناسند؛ اما همه ارائه‌دهندگان SSL درواقع پروتکل به‌روزرسانی‌شده TLS را عرضه می‌کنند. نحوه نمایش آن در مرورگر تفاوتی با گواهینامه DV ندارد و تنها با کلیک بر روی https اطلاعات مربوط به وب سایت و صاحب آن نمایش داده میشود. با آپدیت هایی که مرورگر ها و از آن مهم تر گوگل انجام داده است پروتکل امن HttpS برای گوگل اهمیت بیشتری دارد.

گواهینامه SSL تضمین می‌کند که اطلاعات وب‌سایت شما بدون امکان دسترسی توسط دیگری به‌درستی به سرور برسد. SSL برای انجام این کار از حفاظتی به نام گواهی سرور (Server certificate) استفاده می‌کند که این گواهی از معتبر بودن ارائه‌دهنده SSL اطمینان حاصل می‌کند. علاوه‌بر امنیت داده‌های کاربر در زمان انتقال، HTTPS باعث می‌شود وب‌سایت‌ها از دید کاربر قابل‌اعتمادتر باشند. این نکته مهم در جلب اعتماد کاربران برای کارهایی مانند پرداخت پول که به امنیت نیاز دارد، موثر خواهد بود.

پروتکل SSL با رمزگذاری هر داده ای که بین یک کاربر و یک وب سرور قرار می گیره، تضمین می کنه افراد غیرمجازی که داده ها رو رهگیری می کنن، به غیر از کاراکترهای درهم و نامفهوم چیز دیگه ای رو نبینن. گواهی SSL از اطلاعات حساس مانند ورود به سیستم، اطلاعات کارت اعتباری و داده‌های مالی در برابر دسترسی غیرمجاز محافظت می‌کند و امنیت تبادلات مالی را تضمین می‌نماید. با این روش، می‌توانید به راحتی تشخیص دهید که وب‌سایت مورد نظر از امنیت SSL یا گواهینامه SSL استفاده می‌کند و آیا ارتباط آن به‌طور ایمن برقرار است یا خیر. تفاوت اصلی بین SSL و TLS این است که TLS هنگام ایجاد کلید عمومی و پیام‌های تأیید هویت، امن‌تر و کارآمدتر است. این پروتکل به‌دلیل قابلیت‌های بیشتر در تأمین امنیت اطلاعات، در حال حاضر جایگزین SSL شده است. گواهینامه SSL با اعتبارسنجی سازمانی (OV SSL) پس از گواهی SSL با اعتبارسنجی گسترده (EV SSL) دومین گواهینامه معتبر به شمار می‌آید که برای امنیت SSL و رمزگذاری اطلاعات حساس در طول تراکنش‌های اینترنتی به کار می‌رود.

گواهی SSL رایگان

تمام پلتفرم های پرداخت آنلاین، سایت ها رو ملزم می کنن تا گواهی SSL با حداقل رمزگذاری ۱۲۸ بیتی رو دریافت کنن. بدون گواهینامه SSL مناسب، سایت ها نمی تونن پرداخت از طریق کارت های اعتباری رو بپذیرن. همون طور که قبلا گفته شد، داده ها از طریق چندین طرف در اینترنت منتقل می شن. بنابراین، این احتمال که اطلاعات به دست افراد ثالث و غیرمجاز بیفته کاملا وجود داره. پروتکل لایه سوکت های امن تضمین می کنه که هر اطلاعاتی که در سایت شما وجود داره به سرور صحیح منتقل بشه. سطح اعتبارسنجی مثل یک بررسی پیشینه هستش و بسته به دقت بررسی، سطح اون تغییر می کنه.

چه اتفاقی می‌افتد اگر SSL را غیرفعال کنم؟

گواهی SSL، که معمولاً با نام گواهینامه SSL شناخته می‌شود، یک فناوری قدیمی است که به ایمن‌سازی تبادلات اطلاعات کمک می‌کند. اما پروتکل پیشرفته‌تر گواهی TLS با الگوریتم‌های امنیتی جدیدتر و کارآمدتر، سطح بیشتری از امنیت SSL را فراهم می‌کند. استفاده از ارتباط امن اینترنتی DV SSL، به‌ویژه در وب‌سایت‌های بدون نیاز به انتقال اطلاعات حساس، همچنان امنیت مناسبی را برای کاربران فراهم می‌کند و کمک می‌کند تا از خطرات مرتبط با دسترسی غیرمجاز به دامنه جلوگیری شود. با استفاده از گواهی SSL، نه‌تنها داده‌های حساس به‌صورت رمزنگاری‌شده منتقل می‌شوند، بلکه امنیت ارتباط اینترنتی و احراز هویت وب‌سایت تضمین شده و تجربه کاربری بهتری برای کاربران فراهم می‌آید.

معرفی ۴ نرم‌ افزار معروف ریموت دسکتاپ که حتما به کارتان می آید ؟

از آن‌جایی که احتمال دریافت گواهینامه SSL توسط این وب‌سایت‌ها تقریبا غیرممکن است، کاربران می‌توانند متوجه شوند که این وب‌سایت غیرقابل اعتماد بوده و اطلاعات حساس خود را در آن وارد نمی‌کنند. در واقع، این پروتکل امنیتی داده‌هایی را که بین کاربر و وب سرور تبادل می‌شود، به‌صورت کاراکترهای درهم در آورده تا امکان رهگیری داده‌ها توسط سایر افراد وجود نداشته باشد. به‌این‌ترتیب، شماره کارتی که کاربر هنگام خرید از وب‌سایت وارد کرده است، کاملا ایمن بوده و فقط برای همان وب‌سایت قابل مشاهده خواهد بود.

در هر سایتی که اطلاعات حساسی مانند نام کاربری و رمز عبور یا اطلاعات پرداخت منتقل می‌شود، استفاده از SSL و TLS ضروری است. هدف گواهینامه‌های SSL و TLS این است که مطمئن شود فقط کاربر و سرور می‌توانند به داده‌هایی که در حال انتقال است، دسترسی داشته باشند. در نتیجه، SSL به عنوان بخشی از پروتکل HTTPS عمل می‌کند و با فراهم کردن گواهینامه امنیتی وب، نقش کلیدی در تضمین امنیت SSL برای وب‌سایت‌ها دارد. از جمله حملاتی که پروتکل HTTP را تهدید می کنند Eavesdropping و Man-in-the-Middle می‌باشد به این‌گونه که هنگام ایجاد دو حمله مذکور اطلاعات انتقالی مابین مرورگر کاربر و سرور به راحتی به صورت متن ساده قابل مشاهده و استفاده خواهد بود.

استفاده از HTTPS و گواهی SSL

در این زمان همه مشکل‌ها باید رفع شده باشد و سایت شما کاملاً امن باشد. این پیام حتی زمانی که سایت را از طریق HTTPS بارگذاری می‌کنید نیز دیده می‌شود. رایج‌ترین علت این مشکل آن است که شما روی وب‌سایت خود چندین لینک ناامن دارید. دلیل این وضعیت غالباً لینک‌های موجود در نوار جانبی، هدر یا فوتر وب‌سایت است. اگر از وردپرس استفاده می‌کنید به بخش کدهای هدر و فوتر و همچنین ویجت‌های نوار جانبی بروید. این حالت در مواردی رخ می‌دهد که از یک خدمات CDN برای تصاویر خود استفاده می‌کنید.

پروتکل‌های SSL و TLS از فرآیند “دست دادن” یا handshake برای ایجاد یک ارتباط امن استفاده می‌کنند. این فرایند باعث می‌شود که ارتباط امن اینترنتی از طریق رمزنگاری داده‌ها و احراز هویت هویت کاربران و سرور برقرار شود. در نتیجه، هر دو پروتکل به منظور ارتقاء امنیت SSL و دسترسی به ارتباط امن اینترنتی و گواهی‌نامه امنیتی وب طراحی شده‌اند، اما TLS در ایجاد امنیت قوی‌تر و عملکرد کارآمدتر، نقش برجسته‌تری دارد.

به‌عنوان مثال، هرگاه یک ایمیل به‌حساب جیمیل ارسال می‌کنید یا از حساب کاربری خود در شبکه‌های اجتماعی مانند فیس‌بوک و توییتر بازدید می‌کنید، ارتباطات بین شما به‌عنوان کاربر و سرور به‌صورت رمزگذاری شده و امن می‌شوند. این عمل باعث می‌شود اطلاعات کاربر در اینترنت محافظت شده و امنیت آن‌ها حفظ شود. SSL داده‌های در حال انتقال را رمزگذاری می‌کند و از دسترسی غیرمجاز، جاسوسی و رهگیری داده‌ها جلوگیری می‌کند. این گواهی‌نامه امنیتی وب به کاربران اطمینان می‌دهد که اطلاعات حساسشان، مانند داده‌های شخصی و اطلاعات مالی، به‌صورت امن تبادل می‌شوند. به‌طور کلی، اگرچه گواهی SSL هنوز در برخی سیستم‌ها به کار می‌رود، ولی نسخه ایمن‌تر آن، یعنی TLS، به عنوان جایگزین استاندارد شده است و برای ایمنی و حفظ امنیت SSL پیشنهاد می‌شود. انتخاب میان این دو پروتکل به نیازهای شما برای ایجاد ارتباط امن اینترنتی و سطح امنیتی بستگی دارد که برای وب‌سایت یا سیستم خود در نظر دارید.

مرحله ۱: انتخاب و خرید گواهی SSL

این فناوری در حال منسوخ شدن است و به زودی به طور کامل با TLS جایگزین می‌شود. برای آشنایی بیشتر با این فناوری، حتما مقاله «گواهی SSL چیست؟» از هاست ایران مگ را مطالعه کنید. وقتی که این اتصال برقرار شد، SSL داده ها و اطلاعات رو قبل از اینکه برای پردازش بیشتر در دسترس قرار بگیرن، رمزگذاری و رمزگشایی می کنه. این فرآیند Handshake در پشت صحنه انجام می شه که برای کاربران قابل مشاهده نیست و همین موضوع باعث می شه تا عملکرد کلی وب سایت تا حدودی کندتر بشه.

  • برای اینکه شما یک وب‌سایت امن داشته باشید، بهتر است در ابتدا بدانید طراحی سایت چیست.
  • از این رو، کلیه داده‌های بازدیدکنندگان هنگام بازدید از وب‌سایت به‌خوبی رمزگذاری می‌شوند تا دیگر مشکلی برای کش شدن نداشته باشند.
  • لذا به ‌عنوان صاحب یک کسب‌وکار معتبر پیشنهاد می‌شود که از گواهینامه‌های معتبرتری استفاده کنید که هویت شما را نیز تأیید می‌کنند.
  • بر طبق نتایج بررسی‌های تجربی انجام‌گرفته، یکی از مؤلفه‌های تأثیرگذار در الگوریتم رتبه‌بندی گوگل، وجود SSL است.
  • SSL مخفف (Secure Sockets Layer) یک تکنولوژی امن برای ارتباط امن میان سرویس دهنده و سرویس گیرنده می‌باشد.

همانطور که بیان شد، https از پروتکل SSL برای انتقال امنیت اطلاعات با انتقال داده های رمزگذاری شده استفاده می کند. قبل از اینکه موضوع را به طور کامل بیان کنیم ابتدا نحوه کار SSL را توضیح می دهیم. همانطور که در شکل بالا مشاهده می کنید، HTTP داده ها را بین مرورگر و وب سرور در قالب فرمت متن (Hypertext) انتقال می دهد ، در حالی که https داده ها را در قالب رمزگذاری شده (encrypted) انتقال می دهد. بنابراین ، https مانع از خواندن و اصلاح داده ها توسط هکرها در هنگام انتقال بین مرورگر و وب سرور می شود. حتی اگر هکرها موفق به قطع ارتباط شوند، به دلیل رمزگذاری پیام ، قادر به استفاده از آن نخواهند بود. باید از ارائه دهنده هاست و پروتکل SSL معتبر و قابل اعتماد گواهی‌نامه دلخواه خود را خریداری کنید.

این پروتکل جایگزینی برای انتقال داده متنی ساده است که در آن اتصال کاربر به سرور رمزگذاری نشده است. استفاده از این پروتکل، کار را برای کلاهبرداران و هکرها سخت‌تر می‌کند. این گواهی‌ها توسط مدیران سایت‌ها برای ایمن سازی سایت و ارائه راهی امن به کاربران برای انجام تراکنش‌ها استفاده می‌شود. در سایتی که از یکی از این گواهینامه‌ها استفاده می‌کند، پروتکل HTTP به HTTPS تبدیل می‌شود و نماد قفل کوچکی در کنار URL در نوار آدرس ظاهر می‌شود. سایت‌هایی که گواهینامه‌های SSL وTLS  را نصب و پیکربندی می‌کنند، می‌توانند از پروتکل HTTPS برای برقراری ارتباط امن با سرور استفاده کنند.

نمایندگی ثبت دامنه

به‌ویژه، TLS از مکانیزم‌های احراز هویت قوی‌تر و قابلیت اطمینان بیشتری برخوردار است. گواهینامه SSL با اعتبارسنجی دامنه (DV SSL) نوعی گواهینامه SSL است که در آن ارائه‌دهندگان، نام دامنه شما را تأیید و احراز هویت می‌کنند. این نوع گواهی SSL بیشتر برای وب‌سایت‌هایی مناسب است که به امنیت SSL در حد ابتدایی نیاز دارند و هدف اصلی آن‌ها تأمین امنیت ارتباطات بدون نیاز به تأیید هویت سازمانی است. این گواهینامه SSL با نمایش نام رسمی سازمان مرتبط هنگام کلیک روی نماد قفل در نوار آدرس، تأییدیه اضافی و قابل اطمینانی را فراهم می‌کند. گواهی TLS که در این نوع از گواهی‌نامه‌ها استفاده می‌شود، از داده‌ها در برابر حملات سایبری و دسترسی‌های غیرمجاز محافظت می‌کند و امنیت اتصال را تضمین می‌نماید. پروتکل SSL امکان برقراری ارتباط امن اینترنتی را فراهم می‌کند، به‌طوری که مرورگرها می‌توانند به‌جای HTTP از پروتکل امن HTTPS استفاده کنند و به این ترتیب ارتباطی ایمن با وب‌سایت برقرار شود.

تنظیمات HTTPS به شما امکان می‌دهد که HTTPS اجباری و بازنویسی لینک‌های بیرونی (External Links Rewrite) را فعال کنید. پس از انجام handshake ،  SSL از رمزنگاری متقارن با استفاده از کلید session استفاده می کند. حال که با کلمه‌ی پروتکل روبه‌رو شدیم بهتر است بیشتر با آن آشنا شده و به خوبی آن‌را بشناسیم. اگر به دنیای پروتکل ها علاقمند هستید، مقاله تلنت چیست و مقایسه آن با پروتکل SSH برای شما جذاب خواهد بود، آنرا از دست ندهید. اما بعد از ۷ روز باید یک آدرس اختصاصی مانند myshop.ir برای سایت‌تون انتخاب کنین.

برخی گواهی‌ها رایگان هستند (مانند Let’s Encrypt)، اما گواهی‌های EV و OV که سطح اعتبار بالاتری دارند، معمولاً هزینه بیشتری دارند. در این مرحله لازم است نوع گواهی را انتخاب کنید و به یک ارائه‌دهنده گواهی SSL (مانند Let’s Encrypt، Comodo، DigiCert، یا GlobalSign) مراجعه کنید و نوع گواهی مورد نظر خود را انتخاب و خریداری کنید. علتش اینه که SSL برای اون دسته از وب سایت هایی که در حوزه تجارت الکترونیک هستن و معاملات آنلاین دارن، به یک استاندارد اجباری تبدیل شده. البته این کاهش سرعت نسبتا کم هستش، مخصوصا اگر وب سرور و کامپیوتر مشتری از سرعت پرداخت خوبی برخوردار باشه و سایت ترافیک بالایی نداشته باشه.

این گواهی علاوه بر رمزگذاری داده‌ها، باعث ایجاد اعتماد کاربران و افزایش امنیت وب‌سایت‌ها در برابر حملات مختلف می‌شود. با توجه به رشد روزافزون تهدیدات سایبری، استفاده از SSL برای تمامی وب‌سایت‌ها به‌ویژه آن‌هایی که اطلاعات حساس کاربران را پردازش می‌کنند، امری ضروری است. هنگامی که کاربر از وب‌سایتی با گواهی‌نامه امنیتی وب بازدید می‌کند، مرورگر به دنبال یک گواهی SSL معتبر می‌گردد. اگر این گواهی شناسایی و تایید شود، ارتباط رمزگذاری‌شده‌ای برقرار می‌شود که امنیت و حریم خصوصی داده‌ها را در طول انتقال تضمین می‌کند. به‌طور خلاصه، گواهی SSL برای دامنه صادر می‌شود اما به‌منظور حفاظت از وب‌سایت و ارتباطات کاربران به‌کار می‌رود.

CPanel بر روی تمامی پنل‌های خود از این نوع SSL با پورت ۲۰۸۷ در سطح root/Reseller و ۲۰۸۳ در سطح Client استفاده می‌کند. بنابراین همواره کاربران با پیام مرورگر و نیاز به تایید آن مواجه می‌شوند. IRPOWER با توجه به اهمیت این موضوع و حفظ اطلاعات کاربران در بالاترین درجه امنیتی، تمامی پنل‌های میزبانی‌وب اشتراکی cPanel را به SSL معتبر مجهز کرده است. اکنون که توضیح دادیم SSL و گواهینامه SSL چیست ممکن است این سوال برای شما به وجود آمده باشد که گواهی‌نامه SSL چگونه کار می‌کند؟ SSL با رمزگذاری انتقال داده بین مرورگر کاربر و سرورهای وب‌سایت، از داده‌ها در زمان تبادل در شبکه محافظت می‌کند.

پس از ارسال درخواست، ممکن است نیاز به تأیید مالکیت دامنه داشته باشید. با وجود این، باید تاثیرات مثبت امنیت وب‌سایت بر تجربه کاربری را نیز در نظر گرفت. بر خلاف تصور برخی از کاربران، SSL و TLS با HTTPS قابل مقایسه نیستند؛ بلکه در کنار یکدیگر کاربرد دارند. هنگامی که شروع به استفاده از گواهی SSL می‌کنید، سایت را برای انتقال داده‌ها با استفاده از پروتکل HTTPS پیکربندی می‌کنید. دو فناوری SSL و HTTPS دست به دست هم می‌دهند و شما نمی توانید از یکی بدون دیگری استفاده کنید.

دقت داشته باشید که با گواهی‌های رایگان نمی‌توانید نماد دوستاره دریافت کنید. سپس این کلید جلسه برای رمزنگاری اطلاعاتی که بین مرورگر و سرور انتقال می‌یابد، استفاده می‌شود. این اطلاعات شامل اطلاعات ورودی کاربر، اطلاعات اعتباری و سایر اطلاعات حساس هستند. زمانی که شما به یک وب‌سایت بدون گواهی SSL وارد می‌شوید، اطلاعات شما در معرض خطر قرار می‌گیرند و ممکن است توسط افرادی که به آن دسترسی دارند، مورد دستکاری یا سرقت قرار گیرند.

در صورتی که هنوز نسبت به خرید گواهی SSL اقدام نکرده‌اید، به صفحه گواهی SSL سایت مراجعه کنید. Sectigo, Certum, GLOBALSIGN, COMODO, GEOTRUST به ترتیب از چپ به راست از بالاترین ضمانت‌ها برخوردار هستند که IRPOWER نیز از معتبرترین شرکت ها از جمله Sectigo و Certum استفاده می‌کند. با سلام مطلب مفیدی بود ای کاش راجب گرفتن ssl برای دامنه های ir هم کمی توضیح میدادیدممنونم. به توسعه کسب و کار آنلاین خود بیاندیشید؛ دلسوزانه از آن محافظت خواهیم کرد.

گواهی‌ SSL رایگان اغلب برای وب‌سایت‌های کوچک و وبلاگ‌ها مناسب هستند. این گواهی‌ها معمولاً توسط مراجع معتبر مانند Let’s Encrypt صادر می‌شوند و حداکثر دوره اعتبار این گواهی سه ماه است. در بعضی از کنترل پنل ها مگ سئو مانند سی پنل و پلسک امکان تمدید خودکار پس از سه ماه وجود دارد اما توصیه می شود در صورتی که دوره اعتبار گواهی برای شما اهمیت دارد، حتما به سراغ گواهی تجاری بروید یا چشمتان به تمدید سه ماهه گواهی رایگان باشد. پروتکل HTTPS با استفاده از تکنولوژی (SSL (Secure Sockets Layer پیاده‌سازی می‌شود. لذا در واقع با خرید و فعال‌سازی گواهینامه SSL، به طور خودکار HTTPS نیز فعال می‌شود. HTTPS از پورت ۴۴۳ در وب، برای برقراری ارتباط استفاده می‌کند. SSL و HTTPS  مثل نگهبان‌های حرفه‌ای از امنیت و یکپارچگی سایت شما محافظت می‌کنند و اجازه نمی‌دهند هکرها بی‌اجازه وارد سایت‌تان بشوند. شاید با خودتان بگویید ما که پرداخت بانکی یا بخش اطلاعاتی خاصی نداریم؛ خب چرا باید گواهینامه SSL  دریافت کنیم؟ برای پاسخ خوب است که با یک چشمه‌ی دیگر از هنرنمایی هکرها آشنا بشوید.

SSL یک فناوری امنیتی استاندارد برای ایجاد پیوند رمزگذاری شده بین این دو سیستم است. این موارد می تواند مرورگر به سرور ، سرور به سرور یا کلاینت به سرور باشد. اساساً، SSL تضمین می کند که انتقال داده بین دو سیستم، رمزگذاری شده و خصوصی می باشد. پس از خرید SSL شما باید اطلاعات مربوط به وب‌سایت یا سازمان خود را به فروشنده ارائه دهید تا اطلاعات شما برای خرید گواهی امنیتی SSL بررسی شود. SSL برای اولین بار در سال ۱۹۹۴ توسط کمپانی Netscape معرفی شد و این پروتکل امنیتی در آن زمان نیاز روزافزون به امنیت در ارتباطات آنلاین را پاسخ داد.

بنابراین، اگرچه ممکن است هنوز از واژه گواهینامه SSL برای اشاره به گواهی‌نامه امنیتی وب استفاده شود، گواهی TLS با استانداردهای جدید خود، امنیت SSL را بهبود بخشیده و برای کاربری‌های پیشرفته‌تر و ایمن‌تر مناسب است. این نوع گواهینامه SSL معمولاً برای کسب‌وکارهای متوسط و بزرگ که نیاز به تأیید هویت رسمی سازمانی دارند، مناسب است و اعتبار آن به‌طور مؤثری از اعتماد کاربران و مشتریان حمایت می‌کند. HTTPS  مثل یک زره برای وب‌سایت شماست که آن را مقابل حملات سایبری محافظت می‌کند.

نصب گواهینامه دیجیتال SSL تجاری مشابه نصب گواهینامه رایگان است، با این تفاوت که باید گواهینامه خریداری شده را از یک مرجع معتبر دریافت کنید و سپس آن را بر روی سرور وب‌سایت نصب کنید. پیشنهاد می شود آموزش خرید گواهی SSL، از ثبت سفارش تا نصب در هاست در ۳ مرحله را مطالعه فرمایید. همچنین مد نظر داشته باشید که در صورت تهیه گواهی از شرکت IRPOWER برای سرویس های میزبانی این شرکت به صورت رایگان نصب و فعالسازی میگردد. علاوه‌بر این، SSL با احراز هویت وب سرورها از انواع خاصی از حملات سایبری جلوگیری می‌کند؛ زیرا اغلب مهاجمان سعی می‌کنند با راه‌اندازی وب‌سایت‌های جعلی کاربران را فریب بدهند و داده‌هایشان را به سرقت ببرند. SSL یک فناوری امنیتی استاندارد برای برقراری یک پیوند رمزگذاری شده بین یک سرور و یک مرورگر است.

به این ترتیب، هرگونه تبادل اطلاعات حساس در ارتباط امن اینترنتی صورت می‌گیرد. با استفاده از این گواهی‌نامه امنیتی وب، وب‌سایت‌ها می‌توانند از امنیت SSL بهره‌مند شوند و ارتباطات اینترنتی امن را برای کاربران خود فراهم کنند. امروزه، گواهینامه UCC دیگر محدود به سرورهای مایکروسافت نیست و تمامی وب‌سایت‌ها می‌توانند از این ارتباط امن اینترنتی و گواهینامه SSL چنددامنه‌ای بهره‌مند شوند، و به این ترتیب امنیت داده‌های حساس خود را در برابر تهدیدات افزایش دهند. گواهی SSL یکی از مهم‌ترین راهکارها برای ایجاد ارتباط امن اینترنتی و تضمین امنیت SSL در وب‌سایت‌ها است. این پروتکل از سه مرحله اصلی رمزنگاری، احراز هویت، و اعتبارسنجی گواهینامه تشکیل شده است تا ارتباط بین کاربر و سرور را ایمن سازد. در این آموزش به سوال گواهی SSL چیست پاسخ دادیم و از اهمیت آن در حفاظت از اطلاعات حساس و ارتباطات آنلاین صحبت کردیم.

SSL باعث تقویت حس اعتماد مشتری می‌شود

۵- سرور و مرورگر حالا تمام داده ها را با کلید نشست رمزگذاری می‌کنند و داده‌هارا از طریق این ارتباط امن ردوبدل می‌کنند. SSL به‌عنوان یک پروتکل امنیتی مبتنی بر رمزنگاری، برای برقراری ارتباطات رمزگذاری‌شده و تأیید هویت وب‌سایت مورد استفاده قرار می‌گیرد. این پروتکل امنیتی تضمین می‌کند که اطلاعات حساس کاربران، از جمله شماره کارت‌های اعتباری، داده‌های ورود، اطلاعات محرمانه و سوابق پزشکی، به‌شکلی امن و محافظت‌شده منتقل شوند. در این مقاله توضیحاتی در مورد اینکه گواهینامه SSL چیست و استفاده از پروتکل SSL و پروتکل HTTPS برای هر وب‌سایتی که به امنیت و اعتماد کاربران اهمیت می‌دهد، ضروری است. با رمزنگاری اطلاعات و تضمین امنیت ارتباطات، این پروتکل‌ها نقش مهمی در حفظ حریم خصوصی و داده‌های حساس کاربران ایفا می‌کنند.

کار اصلی گواهی SSL حفاظت از اطلاعاتی است که در ارتباط بین کاربر با سرور رد و بدل می‌شود. ازآنجایی‌که داده‌ها توسط SSL به یک فرمت غیرقابل خواندن تبدیل می‌شوند، مهارت‌های هکرها در برابر فناوری رمزگذاری بی‌همتای SSL به یک شمشیر بی لبه می‌ماند. استفاده از گواهی‌ نامه SSL مزایای بسیاری دارد که شامل افزایش امنیت، بهبود رتبه‌بندی در موتورهای جستجو و افزایش اعتماد کاربران می‌شود.با این حال، مانند هر فناوری دیگری، SSL نیز معایب و محدودیت‌های خود را دارد. با تحلیل دقیق این موضوع، می‌توانیم به صاحبان وب‌سایت‌ها کمک کنیم تا تصمیمات بهتری در خصوص استفاده از این گواهی‌نامه و بهبود امنیت وب‌سایت‌های خود بگیرند.

پروتکل HTTPS یا Hyper Text Transfer Protocol Secure که به معنای پروتکل امن انتقال فرامتن می‌باشد، در این نوع از پروتکل اطلاعات ارسالی رمزنگاری (Encrypt) شده و حتی در صورت شنود و دریافت نیز توسط افراد غیرمجاز قابل خواندن نخواهند بود. به عنوان مثال اگر اطلاعات کارت بانکی خود را در چنین وبسایتی وارد کنید، به راحتی احتمال مشاهده و دریافت این اطلاعات توسط سایرین فراهم خواهد بود. بعضا مشاهده می‌کنید با مراجعه به برخی از وبسایت‌ها یا کنترل پنل‌های هاست چون cPanel که از HTTPS استفاده می‌کنند رنگ آن به قرمز با درج یک خط مورب تبدیل می‌شود. این‌گونه گواهینامه‌ها هر چند فرایند کدگذاری را به درستی انجام می‌دهند اما معمولا از الگوریتم‌های ضعیفی استفاده می‌کنند. همچنین ممکن است همان SSL‌های معتبر نیز پس از انقضا، به این شرایط مبتلا شوند. این نوع گواهی مخصوص دامنه اصلی و زیر دامنه های دامنه اصلی شماست لذا برعکس گواهی های DV که فقط مخصوص دامنه اصلی و شامل زیر دامنه ها نمی شود، در گواهی نوع Wildcard شامل زیر دامنه های شما خواهد شد.

دلیل این مشکل آن است که تصاویر از طریق لینک‌های ناامن CDN ارائه می‌شوند. از آن جا که ترافیک شما کلاً به HTTPS ریدایرکت شده است، این تصاویر دیگر نمی‌توانند بارگذاری شوند. اگر فکر می‌کنید با کارهایی که تا اینجا انجام دادیم دیگر هیچ مشکلی باقی نمانده است، در اشتباه هستید. در اغلب موارد ممکن است وب‌سایت شما بالا بیاید؛ اما تصاویر خراب شده باشند. اگر از پلن هاستینگ اشتراکی استفاده می‌کنید از میزبان وب خود بپرسید که آیا از امکان SNI برای رمزنگاری SSL پشتیبانی می‌کنند یا نه.

اما جای نگرانی نیست، چون ما در این راهنما همه مراحل رفع عیب را توضیح خواهیم داد. به‌طورکلی، فارغ از اینکه در کدام صفحه یا صفحات وب‌سایت شما فرم وجود دارد، بهتر است که گواهی SSL را برای کل سایتتان فعال کنید؛ چرا که وجود این اعتبارنامه می‌تواند برای سئوی شما نیز مزایایی داشته باشد که در قسمت بعد به شرح آن می‌پردازیم. هنگامی‌که وارد صفحه‌ای می‌شوید که حاوی یک فرم است، بعد از آنکه فرم مزبور را تکمیل کردید و دکمه ارسال را فشردید، اگر آن صفحه گواهی SSL نداشته باشد تمامی اطلاعاتی که در فرم مزبور وارد کرده‌اید توسط هکرها قابل مشاهده خواهد بود. نوع دیگری نیز به نام wild card SSL وجود دارد که به شما این امکان را می دهد که ساب دامین های وبسایت خود را نیز https کنید. برای وبسایت هایی که دارای سابدامین های زیادی هستند این پروتکل را پیشنهاد می کنیم. سوالی که این روز ها برای اکثر مدیران وب سایت ها پیش آمده ، این است که SSL چیست و چرا می بایست از SSL برای تغییر آدرس وبسایت خود استفاده کنند و همچنین این کار چه مزیت هایی را برای آن ها به همراه دارد.

یک سایت که گواهینامه معتبر SSL دارد در مرورگر Chrome به این شکل نمایش داده می‌شود. گواهی SSL یکپارچه با استفاده از همان گواهی با کمک افزونه SAN تا ۱۰۰ دامنه را ایمن می کند. این به خصوص برای امنیت Microsoft Exchange و محیط ارتباطی آفیس طراحی شده است. به عنوان مثال ، یک گواهی دامنه برای ارتباطات ایمیل.example.com را ایمن نمی کند.

چگونه پروتکل HTTPS را اجباری کنیم؟

سایتی که از گواهینامۀ SSL استفاده می‌کند، امن است و شما می‌توانید خیلی راحت با آن وب‌سایت ارتباط داشته و از لو رفتن اطلاعات خود نترسید. این وضعیت به طور خاص در مواردی که بازدیدکننده‌های شما اطلاعاتی در مورد خودشان مانند نام، نشانی، شماره تلفن یا شماره کارت بانکی را در وب‌سایت وارد می‌کنند، بسیار مهم است. اما اگر در وب‌سایت خود، کسب و کاری عرضه می‌کنید باید درک کنید که امنیت وب‌سایت شما برای موفق تجاری‌تان بسیار مهم است.

هنگامی که سایتی از گواهی SSL استفاده می‌کند، ارتباط میان وب‌سایت و کاربرانش از طریق یک کانال امن که به‌طور خاص به آن “کانال امن SSL” گفته می‌شود، برقرار می‌شود. این دو پروتکل از طریق فرآیند “دست دادن” یا handshake، یک ارتباط رمزنگاری‌شده ایجاد کرده و احراز هویت ارتباطات را انجام می‌دهند. گواهی‌نامه امنیتی وب مانند SSL یا TLS برای اطمینان از اینکه داده‌ها به‌صورت ایمن منتقل می‌شوند و دسترسی هکرها به اطلاعات محدود می‌شود، ضروری است. در جدول فوق، تفاوت‌های کلیدی بین پروتکل SSL و پروتکل TLS نمایش داده شده است. هر دو این پروتکل‌ها برای ارتباط امن اینترنتی و گواهی SSL طراحی شده‌اند و وظیفه ایجاد امنیت میان سرورهای وب و مرورگرهای وب را از طریق رمزنگاری داده‌ها دارند.

تنها چیزی که لازم است اتصال به اینترنت از طریق یک مرورگر وب استاندارد است. بنابراین هنگام فعال‌سازی SSL نیازی به هزینه خاصی بابت نصب نرم‌افزارهای اضافی وجود ندارد. گواهینامه DV در پرتال به‌صورت رایگان داده می‌شود و مشکلی نیز با دامنه های IR ندارد. پس پیشنهاد ما برای از بین رفتن Not Secure در مرورگر و همچنین کسب رتبه بیشتر در گوگل استفاده از این نوع گواهینامه میباشد. متاسفانه اکثر شرکت های معتبر ارائه دهنده این نوع گواهینامه ها ایران را برای دریافت گواهینامه OV و EV تحریم کرده اند ولی با توجه به قبول کردن ریسک آن قابل انجام خواهد بود.

بالاترین سطح گواهینامه است و در نوار آدرس، کنار قفل Https، نام شرکت و کشوری که در آنجا قرار دارید را نمایش می‌دهد. استفاده از SSL و HTTPS دیگر یک گزینه‌ی اختیاری نیست، بلکه یک ضرورت برای تمام وب‌سایت‌ها است. با رمزگذاری اطلاعات، بهبود سئو و افزایش اعتماد کاربران، شما می‌توانید یک تجربه امن و حرفه‌ای را برای کاربران خود فراهم کنید. هزینه خرید گواهینامه‌های SSL متفاوت است؛ به‌علاوه، گواهینامه‌های رایگان SSL نیز وجود دارند. یکی از وب‌سایت‌هایی که گواهی معتبر SSL رایگان ارائه می‌کند، وب‌سایت mahanserver است. تردیدی وجود ندارد که حجم تقلب و کلاه‌برداری در اینترنت به‌طور روزافزونی در حال افزایش است و بسیاری از مردم چه از نظر مالی و چه در ابعاد دیگر، با استفاده کردن از وب‌سایت‌های تقلبی متحمل خسارت‌های جبران‌ناپذیری شده و می‌شوند.

حتی شبکه تحویل محتوا یا CDN مثل Cloudflare هم گواهی های رایگان رو برای تعدادی از دامنه ها در یک حساب واحد، ارائه میدن. موتور جستجوی گوگل به طور مداوم الگوریتم های خودش رو به روز می کنه و اینترنت رو به مکانی بهتر برای گشت و گذار و خرید کالا تبدیل می کنه. خیلی از مرورگرهای جدید و مدرن، قبل از نمایش سایت هایی که از گواهی SSL بهره نمی برن، به کاربر هشدار میدن. تنها چیزی که لازم دارین اتصال به اینترنت از طریق یک مرورگر وب استاندارد هستش.

گواهینامه SSL

هنگامی‌که می‌خواهید گواهینامه SSL نصب کنید باید وارد یک فرآیند اعتبارسنجی شوید که طی آن، بسته به نوع گواهینامه، هویت شما و سازمان متبوعتان سنجیده می‌شود. پس از تأیید اعتبار، وب‌سایت شما گواهینامه‌ای دریافت می‌کند که کاربر با توجه به آن می‌تواند مطمئن باشد که با همان کسی در تعامل است که باید باشد. SSL handshake یک رمزنگاری نامتقارن است که به مرورگر اجازه می دهد تا وب سرور را تأیید کند، کلید عمومی را بدست آورد و قبل از شروع انتقال داده واقعی ، یک اتصال ایمن برقرار کند. اس اس ال همچنین انواع خاصی از حملات سایبری رو متوقف می کنه؛ سرورهای وب رو احراز هویت می کنه که اهمیت زیادی داره، چون مهاجمان معمولا سعی می کنن وب سایت های جعلی رو برای فریب کاربران و سرقت داده ها راه اندازی کنن.

بنابراین، فعال کردن گواهینامه SSL برای محافظت از اطلاعات حساس مانند شناسه‌های کاربری، رمز عبور و شماره کارت اعتباری لازم و ضروری است. این نوع گواهی نامه SSL نسبت به DV یک سطح بیشتر امنیت را فراهم می‌کند. برای درخواست این گواهی‌، باید اطلاعات مربوط به شرکت یا سازمان شما توسط ارائه‌ دهنده گواهی‌نامه مورد تائید قرار بگیرد.پس از صدور، نام شرکت یا سازمان به همراه دامنه در گواهی‌نامه نمایش داده می‌شود که اطمینان بیشتری به کاربران می‌دهد. این نوع گواهی‌نامه معمولا برای کسب‌وکارهایی که نیاز به اطمینان و اعتماد بیشتر کاربران دارند، مناسب است.

برای مثال وقتی که کاربری نام کاربری و رمز عبورش را برای ورود به سایت وارد می‌کند، برایش اتفاقی نمی‌افتد. یا زمانی که شما برای کاربر اطلاعات محرمانه‌ای مثل لینک ورود به یک دورۀ ۴ میلیون تومانی را می‌فرستید، هکر نمی‌تواند به آن دست پیدا کند. آیا داشتن SSL روی سرعت سایت تأثیر دارد؟ بله، اما پروتکل HTTP/2 که با SSL کار می‌کند، سرعت بارگذاری را افزایش می‌دهد. گوگل از سال ۲۰۱۴ استفاده از SSL را به عنوان یکی از فاکتورهای مهم در SEO (Search Engine Optimization) معرفی کرده است.

برای انتخاب فروشنده باید به قیمت، پشتیبانی، امکانات اضافی و سابقه کاری آن‌ها توجه کنید. تفاوت اصلی بین نسخه‌های SSL و TLS در اصلاحات امنیتی و بهبودهای ایجاد شده در نسخه‌های بعدی است. به‌عنوان مثال، TLS دارای بهبودهایی در رمزنگاری و امنیت ارتباطات است که نسخه‌های اولیه SSL آن را نداشتند. این بهبودها و اصلاحات امنیتی باعث شده است که TLS به‌عنوان یک استاندارد برای ارتباطات امن در اینترنت استفاده شود. گواهی SSL باید به طور دوره ای تمدید و به روز بشه و توصیه می شه که این کار رو هر سال انجام بدین.

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا